Prognosen: Ruskigt höstlovsväder

Alla solskygga varelser kommer den närmaste tiden kunna röra sig fritt fram. Under helgen och kommande höstlovsvecka är prognosen rusk och mörker i Vimmerby och Hultsfred.

"Solchansen ser inte stor ut när vi tittar på prognosen framåt", medger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI. Under helgen och början på nästa vecka väntas det bli riktigt ruskväder i Vimmerby och Hultsfred.

"Solchansen ser inte stor ut när vi tittar på prognosen framåt", medger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI. Under helgen och början på nästa vecka väntas det bli riktigt ruskväder i Vimmerby och Hultsfred.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby/Hultsfred2023-10-27 17:00

Redan i helgen finns det risk nederbörd med inslag av snö. Det berättar Linus Karlsson, meteorolog på SMHI, när han studerar prognosen framåt. 

– Det täta molntäcket vi har kommer hänga kvar även in under lördagen. Det vi ser är att vi fortsatt kan ha skurar, även med inslag av snö, som rör sig in med nordöstliga vindar från havet. Framför allt under förmiddagen, berättar han. 

undefined
Under lördag och söndag kan det komma nederbörd med inslag av snö.

Under söndagen förväntas sedan ett lågtryck närma sig från sydväst. 

– Det är ganska knepigt att säga vad det blir för nederbörd av det. Det kan falla som regn, blötsnö, eller snö. Kollar vi på Vimmerby och Hultsfred ser det just nu allmänt ut att falla som regn. Men att det längre in mot Jönköpings län blir blötsnö som faller. Så det ska man nog ändå ta rygg för. I samband med lågtrycket är det också tilltagande vindar. 

undefined
Kallt, molning och mörkt väntas höstlovet bli i Vimmerby och Hultsfred.

Höstlovsveckan ser sedan ut att bli kall och grå men liten chans till sol. 

– Nederbörden ser ut att hänga kvar under måndagen med regn av och till. Utsikterna bakom det ser ut att vara ganska högtrycks-betonat. Det innebär att det under några dagar kan vara det här ganska täta och gråa molntäcket som vi ser nu. Man ska vara beredd på att det är lite kallare luft som ligger över oss. Med bara några enstaka plusgrader på dagen. Framåt nästa helg kan vi få nya inslag av lågtryck. Men det är lågt fram i prognosen och mycket osäkerhet kring det än så länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!