Lokal mäklare testar nytt koncept

Svensk Fastighetsförmedling söker nu en kandidat till sin mäklarskola, för den som vill bli mäklare i Vimmerby och Hultsfred.

"Jag tycker att det går bra för oss och känner att jag vill satsa",  säger fastighetsmäklaren Edyta Hammar om satsningen på mäklarskolan. Enligt henne är vägen genom mäklarskolan ett sätt att göra yrket attraktivt även på mindre orter som Vimmerby och Hultsfred.

"Jag tycker att det går bra för oss och känner att jag vill satsa", säger fastighetsmäklaren Edyta Hammar om satsningen på mäklarskolan. Enligt henne är vägen genom mäklarskolan ett sätt att göra yrket attraktivt även på mindre orter som Vimmerby och Hultsfred.

Foto: Elin E Elmström

Vimmerby/Hultsfred2022-12-20 05:00

Mäklarskolan är en utbildning på 17 intensiva månader. Den som blir antagen och tar examen får en anställning i bobutiken i Vimmerby och Hultsfred. Detta innebär ett sätt att rekrytera, som inte testats i trakterna tidigare.

– Det är ett nytt initiativ här. Jag tycker att det går bra för oss och känner att jag vill satsa, så därför har jag valt att ta det steget, säger Edyta Hammar, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Vimmerby och Hultsfred.

Finns det någon speciell anledning till att ni vill utöka personalstyrkan just nu?

– Jag har köpt till flera områden och skulle vilja öppna upp butik i Vetlanda där jag också är på marknaden, så därav vill jag utöka personalen. Det är därför jag söker potentiella mäklare, säger Edyta Hammar.

I dagsläget är det endast en person som kommer att antas till utbildningen med start efter årsskiftet, men Hammar har redan kunnat träffa flera potentiella kandidater. Enligt henne har söktrycket hittills varit högt.

Upplever du att det är svårt att rekrytera mäklare till mindre orter?

– Ja, det skulle jag säga att det är. Många mäklarstudenter har fokus på storstäderna och förstår inte hur pass bra det är att jobba här, men det är ju en helt annan konkurrens där än det är på mindre orter. Personligen tycker jag om att jobba här för man blir mer personlig mot kund och får ett helt annat bemötande, medan man blir mer av bara en säljare i till exempel Stockholm.

Svensk Fastighetsförmedling har redan en lokal i Vimmerby. Nu strävar Edyta Hammar efter att öppna en butik även i Vetlanda.
Svensk Fastighetsförmedling har redan en lokal i Vimmerby. Nu strävar Edyta Hammar efter att öppna en butik även i Vetlanda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!