Här är gymkorten billigast respektive dyrast lokalt

Vem har inte någon gång lovat sig själv att ta tag i träningen när ett nytt år börjar? På gymmen finns dock nästan lika många olika gymkort som träningsmaskiner och därför har Vimmerby Tidning samlat några av de vanligaste alternativen i en lista.

Dags att börja träna? I Vimmerby och Hultsfred finns flera gym att välja mellan. På bilden syns Body Gym och Relax i Vimmerby.

Dags att börja träna? I Vimmerby och Hultsfred finns flera gym att välja mellan. På bilden syns Body Gym och Relax i Vimmerby.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby/Hultsfred2023-01-08 19:00

Det finns flera olika gym i både Vimmerby och Hultsfred och typiskt är att man märker ett uppsving i januari, när folk kommer för att infria sina nyårslöften om att börja träna.

– Veckan började fantastiskt bra och vi får massor av mejl med frågor om gymkorten. Jag tror också att det är så att folk fortfarande är jullediga och att det kommer bli ännu mer från nästa vecka och framåt, säger Jens Carlsson på JMC Affärsutveckling, som tog över Body Gym & Relax i Vimmerby i somras.

Vilket gymkort är populärast hos er?

– Jag skulle säga att alternativen gym och pass eller bara gym, de vi kallar silver och brons, i 6 eller 12 månader, är de som är populärast hos oss just nu. Relaxen ligger lite lägre just nu eftersom den är stängd för renovering. 

undefined
"Jag skulle säga att alternativen gym och pass eller bara gym i 6 eller 12 månader, är de som är populärast hos oss just nu", säger Jens Carlsson.

VIMMERBY

Träningshuset: En vuxen icke-student som vill träna på Träningshuset får betala 550 kronor per månad för sitt gym eller för pass. Med autogiro på 12 månader kostar det 302 kronor per månad. Är man intresserad av både gym och pass kostar det 660 kronor per månad.

Body Gym och Relax: På Body Gym och Relax i Vimmerby kostar det billigaste alternativet 485kr per månad. Med autogiro och en bindningstid på 12 månader blir priset i stället 298 kronor per månad. Priset för både gym och pass är 575 kronor per månad eller 365 om man väljer autogiro och bindningstid.

Friskis och Svettis: Ett årskort på Friskis och Svettis i Vimmerby kostar 1400 kronor och för att köpa det krävs medlemskap i föreningen. Terminsavgiften för familjegympa, där medföljande vuxen tränar gratis, är 300 kronor. 

HULTSFRED

KGM-hallen: På KGM-hallen i Hultsfred får besökaren betala 400 kronor per månad för gymkortet. Betalar man för 12 månader på en och samma gång blir priset 3 600 kronor, alltså 300 kronor per månad.

Nordic Wellness: På Nordic Wellness i Hultsfred finns en mängd olika varianter och kombinationer men det billigaste gymkortet kostar från 399 kronor per månad för en vuxen. Vill man ha tillgång till fler Nordic Wellness-gym får man betala 100 kronor extra för gymmen i regionen och sedan ytterligare 100 kronor, totalt 599 kronor, för tillgång till alla gym i landet.

Friskoteket: Ett årskort på Friskoteket i Hagadals simhall kostar 1 550 kronor och ger tillgång till gym och roddmaskin.

undefined
Diana Krivenko hade fullt upp i receptionen när nya Nordic Wellness i Hultsfred öppnade våren 2022.
På Body Gym och Relax i Vimmerby har man märkt av det ökade trycket efter nyår, men Jens Carlsson tror att det kommer bli ännu mer nästa vecka.
På Body Gym och Relax i Vimmerby har man märkt av det ökade trycket efter nyår, men Jens Carlsson tror att det kommer bli ännu mer nästa vecka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!