Nästa vecka arrangerar Vimmerby Dansstudio danskurser för barn och ungdomar mellan 10 och 15 år. Deltagarna kommer att delas in i olika grupper baserat på deras ålder och får därefter prova på många olika dansgenres.

– På schemat står allt från balett, jazz, hiphop, house till modern dans och Bollywood-dans,det är en salig blandning, säger Linda Begu som är ansvarig för sommarkurserna hos Vimmerby Dansstudio.

Kurserna pågår från måndag till fredag, från morgon till tidig eftermiddag. Nytt för i år är att även barn och unga med olika funktionsvariationer kan vara med på kurserna, och kommer att bilda en egen grupp och träffas under en kortare tid på dagen och dansa tillsammans. I nuläget är ungefär 20-25 deltagare anmälda. Utöver att lära sig olika dansstilar så kommer de också få chansen att skapa sin egen dans och koreografi. Enligt Linda Begu, så kommer deltagarna också få prova på att göra sina egna dansfilmer, där de kommer att få sin dans filmad ur olika vinklar och sedan slutligen klippt till en färdig film, ett sätt att lära sig hur man kan kombinera dans och teknik. Kurserna kommer att hållas i Kulturskolans lokaler. Vimmerby Dansstudio har blivit finansierade av kommunens samverkansfond och därför är kursen kostnadsfri. Som avslutning på veckans kurser så kommer en uppvisning hållas i Kulturskolans teater där deltagarna kommer att visa vad de lärt sig under veckan.