– Det känns jättekul att ta sig an den här utmaningen, säger Maria Wester.

Hon har arbetat på Åbro Bryggeri i tio år. De senaste 2,5 åren som besöksansvarig och ansvarig för guidade turer, andra besök på bryggeriet och med mässor och andra event som Åbro har både på hemmaplan och ute på olika platser i landet. Senast ansvarade hon exempelvis för Öltältet i Källängsparken i Vimmerby.

Nu blir det mer arbetet mer konkret inriktat på restaurang för Maria. Som pubchef tar hon ansvaret för driften av Brygghuset, i kombination med delar av sitt tidigare jobb.

Vad kommer att hända i restaurangen nu?

– Vi har ändrat koncept och har en ny meny och så sent som igår (läs tisdag) lade vi vår egen brygga i vattnet i Stångån. Den är en del i nysatsningen, säger Maria Wester.

På vilket sätt?

– Det är för att man ska kunna komma hit med båt eller kanot. Det är jättemånga som paddlar förbi här, vi vill underlätta för dom att stanna komma upp och ta en bira eller en bit mat, säger hon.

Sommarsatsningen är nu i full gång. Totalt jobbar ett 20-tal personer med guidningarna och restaurangen som satsar på à la carte alla dagar i veckan i sommar.

Hur ska ni i övrigt hävda er i den hårda konkurrensen i restaurangnäringen i Vimmerby?

– Vi måste jobba hårt och långsiktigt för att återta förtroendet hos Vimmerbyborna. När vi startade 2006 var vi riktigt bra. Sen dess har andra kört förbi och vi har fallit. Det är den utmaningen vi nu har att jobba med. Det är en jätteutmaning, men kul.