– Det är ganska många som söker, men allt oftare från grannkommuner. Då är det svårt om de inte har körkort. Särskilt svårt är det att få serveringspersonal och kockar är näst intill omöjligt, säger Micael Glennfalk, vd för Björkbacken och Karaktärshotellet.

Anläggningen har lyckats täcka behoven, bland annat genom nyanlända.

– Det här är en stor marknad för invandrare, men tyvärr räcker inte språkkunskapen till i många fall, säger han.

Artikelbild

Linnea Hindvik är personalchef på Astrid Lindgrens Värld och märker att allt fler som fått sommarjobb hoppar av nära inpå arbetsperioden.

Även Astrid Lindgrens Värld ser bristen på kockar som en svår utmaning.

– Det är jättesvårt, och närmast ett världsproblem, säger personalchefen Linnéa Hindvik.

Astrid Lindgrens Värld har ungefär 370 sommarjobbare i år. Därtill ett 100-tal skådespelare plus annan personal som jobbar hela säsongen från april till september.

– Det har ändå gått okej att få vad vi behöver. Vi är tidigt ute med sista ansökningsdag i början av februari och jag tror att vårt varumärke gör det attraktivt att jobba för oss, säger Linnea Hindvik.

Vimmerby Camping har också lyckats lösa behov av sommarpersonal till sist.

– Det är egentligen bara kockar som varit ett problem, men nu ska det ha löst sig, säger Elisabeth Wolmeryd.

Campingen anställer totalt 15 sommarjobbare i år.

På Vimmerby Stadshotell har ett 25-tal personer anställts till sommaren.

– Vi har inte haft några problem, jag har sista anställningsintervjun i dag (läs torsdag) så jag tror det löser sig fullt ut och vi är ett bra gäng, säger Nina Eklund, ansvarig för sommarrekryteringen.

Förutom besöksnäringen har den kommunala omsorgen stort behov av personal i sommar.

– Vi brukar anställa ungefär 220 personer varje sommar, sen kan det variera beroende på hur behovet ser ut, det kan skilja sig en hel del, säger Robert Lindström på socialförvaltningen.

Han tycker att Vimmerby klarar sommarrekryteringen förhållandevis bra.

– Det är svårare för Oskarshamn och Västervik, men de har stora landstingsenheter att konkurrera med om arbetskraften, säger han.

Han pekar samtidigt på en allt tydligare trend.

– Det är betydligt fler som hoppar av sent för att de fått annat jobb. Bara förra veckan var det 7-8 stycken. Sånt är svårt att lösa nu, jämfört med i april, säger han.

Samma sak märks också i besöksnäringen.

– Det är fler som säger ifrån ganska nära in på och även fler som tycker det är tufft och hoppar av innan arbetsperioden är slut, säger Linnéa Hindvik.