Rekordmånga säljare visade intresse för att sälja. Och rekordmånga personer kom för att handla.

För fjärde året i rad arrangerade i lördags kompisarna Emma Blixt, Sara Rundberg, Johanna Krantz och Linda Ogenbrink begagnatmarknad i Vimmerby folkhögskolas gymnastiksal.

Och snacka om succé. När man öppnade dörrarna på lördagsmorgonen var det hundratals personer som köade för att få komma in och fynda.

Artikelbild

| Linn Olsen och systerdottern Helga tar en titt på utbudet.

– Det kändes som i Ullared. Lång kö och det bara strömmade in folk, skrattar Emma Blixt.

Konceptet begagnatmarknad har man lånat från Kisa – och sedan förfinat det. Hit får säljare anmäla sig och sedan lämna in de saker de vill sälja (till största delen handlar det om kläder och skor). Till lördagsmorgonen har alla uppmärkta prylar sedan tagits omhand, sorterats och hängts fram.

– Det är mer som en affär, där du går runt och river och rotar, än en loppis. Betalar gör man sedan i en av de tre kassorna. Allt är digitaliserat, berättar Emma Blixt.

– Smidigt för köparna som kan komma över vanligtvis ganska dyra grejor till bra pris. Ännu smidigare för säljarna som bara lämnar in sina saker och sedan kan sitta hemma i vardagssoffan och vänta in en swishbetalning på eftermiddagen. På köpet blir de ju också av med en massa grejor och kanske också får röjt hemma i garderoberna.

Artikelbild

| Snart kommer Cecilia Glimståhls tredje barnbarn och Malva, 11, blir moster igen. "Här finns massor av bra grejer".

Tidigare år har begagnatmarknaden i Vimmerby haft mellan 30 och 45 säljare. I år var det fler än 70 personer som hörde av sig och ville sälja grejor.

– Några föll ifrån, men ett 60-tal blev det totalt, och så många fler klarar inte den här lokalen av, säger Emma Blixt.

Artikelbild

| Rekordmånga besökare på höstens Begagnatmarknad för barn på Vimmerby Folkhögskola

Hur ser ni på framtiden och en eventuell expansion?

– Ska vi växa så finns det väl egentligen bara ett ställe att tillgå, idrottshallen. Eller kanske Astrid Lindgren-skolans A-hall också. Fördelen här på folkhögskolan är att det finns tillgång till bord, som vi behöver.

Artikelbild

| Malin Klingstedt var taktisk. När det tog lång tid i kön till kassan fick Lemmy litterär underhållning.

– Samtidigt vill vi inte att det ska vara så trångt som det var i år. Folk måste få luft omkring sig och barnvagnar måste komma in. Visst är vi sugna på att utvidga, men har inte bestämt något än, säger Emma Blixt.

Under de fyra timmar som begagnatmarknaden hade öppet sålde man för totalt 77 000 kronor. Arrangörerna tar 20 % för att täcka kostnader för exempelvis, annonser och tryckkostnader. En del av intäkterna gick även till en insamling till Musikhjälpen.