Maggie Hedqvist var märkbart överraskad av hotellets interiör, som verkligen föll henne och väninnan Anita Fröberg i smaken.

– Det är så himla fint, säger Maggie Hedqvist sedan hon deltagit i rundvandringen.

– Det är så jag vill ta in och bo här, tillade hon med ett leende. Tänk det fanns till och med bastu i ett rum. Och rum med fantastiskt fina, gamla möbler. Jag är imponerad.

Artikelbild

| Bröllopssviten ränte stort intresse. Statisterna Daniel Strömberg och Anette Eklund fick träna inför sitt stundande bröllop nästa år.

Ja, det var det samlade intrycket bland gästerna – att Stadshotellet blivit fantastiskt fint efter den omfattande och påkostade renoveringen 2014–2015. Och exempelvis Carina Gustafsson var glad över ägarna Joakim och Fredrica Carlqvists initiativ att fira hotellets 150 år med öppet hus.

– Jag är riktigt glad att jag gick hit, det har varit väldigt intressant att se. Det kan inte finare bli.

Under tre timmar visades hotellet upp och det var hela tiden en strid ström av människor som gästade. Närmare tusen personer uppskattar man. Tårtbitarna fick en strykande åtgång och personalen fick plocka fram av backupen.

– Det har varit jättemycket folk här i dag och verkligen jätteroligt, sa Fredrica Carlqvist när hon avrundade första firandet tillsammans med personalen.

Artikelbild

| Axel Skördeman i rollen som affärsman, i ett av rummen med tema. "Många har blivit överraskade över att stadshotellet blivit ett designhotell".

– Om några timmar kommer våra särskilt inbjudna gäster, bland annat tidigare ägaren Tomas Hörnstedt, som bor i Danmark numera.

Förutom femrätters middag bjöds kvällens gäster på teater av Komedianterna.