På fredagen kom föräldraföreningen, samhällsföreningen och barn- och utbildningsnämndens ordförande till klass 4-6 för att gratulera till framgångarna och sporra eleverna inför den stundande frågetävlingen i Sveriges Radio P4. De hade med sig olika saker att uppvakta med.

– Vi är så stolta och glada över er och för vad ni visar att en liten skola har att ge, sa Angelica Gunnarsson, ordförande i föräldraföreningen och delade ut glasstrutar till eleverna i klassen som de med glädje kastade sig över.

Sandra Carlsson överlämnade blommor som läraren Malin Lindersson tog hand om. Nämndens ordförande Peter Karlsson (C) kom med ett glädjande besked som löste en knut för skolans planering av resan till tävlingen i Kalmar om en dryg vecka.

– Vi står för busskostnaden, så att det inte ska drabba skolans budget, sade han.

Detsamma gäller också den klass i femman på Vimarskolan som också tagit sig vidare i tävlingen.

För Djursdala skola finns viss rutin. Även fjolårets femmor var med i radiotävlingen. Den här gången är eleverna om möjligt än mer taggade.

– Vi har spelat "Vi i femman-spelet" och förberett oss så mycket vi kan, säger Frida Fredriksson, som ska tävla för klassen tillsammans med Sven Höglander.

Det var de två som hade högst individuella resultat i uttagningstävlingen. Men hela klassen, även fyrorna och sexorna åker med till radiostudion i Kalmar för att heja på sina kamrater.