Fritidsartiklar hyrs ut i sommar

Hinkar, flytvästar och badbollar. Det är bara några av grejerna man kan låna av Sport- och fritidsbibliotek vid Nossenbadet i sommar.

Filip Pettersson och Theo Lunqvist för statistik över hur många utlåningar som görs, siffror som visar på stort intresse menar dem.

Filip Pettersson och Theo Lunqvist för statistik över hur många utlåningar som görs, siffror som visar på stort intresse menar dem.

Foto: Johanna Heed

Vimmerby2019-06-25 18:32

I varsin solstol sitter sommarjobbarna Theo Lundkvist och Filip Pettersson vid Nossenbadet. Framför dem ligger en hel drös med olika prylar från sport- och fritidsbiblioteket i Vimmerby.

– Vi valde ut saker som vi tänkte passade på stranden och i vattnet, berättar Filip Pettersson.

Genom kommunen har han och kollegan Theo Lundkvis fått sommarjobb på sport- och fritidsbibloteket, som under sommaren finns stationerad vid Nossenbadet. Tanken är att marknadsföra verksamheten som går ut på att gratis hyra ut sport- och fritidsartiklar som folk skänkt. En god gärning för både miljö, hälsa och plånbok. Just nu är biblioteket under uppbyggnad och Anton Palmér, fritidssamordnare på kommunen, uppmanar folk till att lämna in prylar som inte längre används.

– Just nu har vi inte tillräkligt med saker att hyra ut för att kunna öppna upp verksamheten i Allaktivitetshuset Fabriken, vilket är målet till hösten. Nu kan man endast skänka grejer där, inte hyra, säger Anton Palmér.

Responsen man fått från badgästerna vid Nossenbadet och det stora intresset för prylarna gör dock att det ser ljust ut för sport- och fritidsbibloteket. Möjligheten att låna grejer vid Nossenbadet kommer att finnas fram till och med onsdag nästa vecka.

– I vår drömvärld så skulle vi i framtiden vilja åka ut till flera badplatser och även göra detta under flera veckor på sommaren, säger Anton Palmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!