På torsdagseftermiddagen sätter sig Ludvig Lindersson och hans klass från Vimarskolan i Vimmerby på tåget till Kalmar för att möta Rinkabyholmskolan i kvartsfinalen i Vi i femman.

På tisdag är det så dags för mamma Malin. Hon är nämligen lärare för klass 4-6 på Djursdala skola, där femmorna också är klara för kvartsfinal.

Om det är förväntansfullt och nervöst i familjen Linderssons hem i Vimmerby? Jovars!

Däremot är det inte lika lätt att slå fast var mamma Malin egentligen har sina sympatier om det skulle bli så att de båda klasserna får möta varandra i en kommande semifinal eller final.

– Usch, jag har tänkt på det där och det är jättejobbigt. Jag skulle behöva dela på mig, även om mina elever i Djursdala blir jättearga på mig när jag säger så. De tycker att det är fullständigt självklart att jag ska hålla på dem, säger Malin.

Inför kvällens match för Vimarskolans klass 5C, där det är Dennis Karlsson och Agnes Erlandsson som representerar klassen, har eleverna förberett sig med bland annat frågesport.

– Sedan vi fick reda på att vi hade gått vidare efter uttagningsprovet har vi haft en del quiz i skolan. Vi kommer sitta som publik precis framför Dennis och Agnes, sedan är det också en fråga där hela klassen ska enas om ett svar, berättar Ludvig.

Och hemma i Vimmerby sitter en nervös mamma och håller tummarna. Eller?

– Det är klart att jag gör. Men inte för mycket, säger Malin, spänner ögonen i sonen och skrattar.