Fotbollen i fokus på sportlovet

Många sportlovslediga ungdomar i Vimmerby ägnade sig åt fotboll under torsdagen. I bollhallen var det träning och i idrottshallen spelades en turnering.

En sportlovsturnering med högstadieelever från AL- och Vimarskolan spelades i idrottshallen under torsdagen.

En sportlovsturnering med högstadieelever från AL- och Vimarskolan spelades i idrottshallen under torsdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-02-20 15:00

Vimmerby IF har haft aktiviteter på sportlovet två gånger i form av träningspass i bollhallen för olika åldersgrupper. En av spelarna som tog chansen att finslipa sina färdigheter under torsdagens förmiddagspass var Vera Andersson.

– Det är kul att få chansen att träna lite extra på sportlovet. Vi har bland annat fått öva på tillslag för att få till bättre avslut och det var både roligt och nyttigt, sa Vera Andersson som var en av dryga 20-talet deltagare på träningspasset.

– På dagens pass har vi haft fokus på passningsspel och grunderna i anfallsspel. Det är en bra chans att få jobba lite mer med individen på den här typen av pass, säger David Lindgren från Vimmerby IF som stod bakom arrangemanget.

Är det svårt att locka deltagare till aktiviteter på sportlovet?

– Jag uppelever att det är lite svårare. På höstlovet hade vi en aktivitet med futsal i en idrottshall som blev god uppslutning på. Det är lite svårare att få spelare att komma till en ganska kylig bollhall, sa David Lindgren.

I idrottshallen spelades en turnering i futsal för högstadieelever. Fyra lag vardera från både Vimar- och Astrid Lindgrenskolan deltog.

– Vi har haft som tradition de senaste åren att spela en turnering och det är uppskattat både av spelare och publik, säger Tomas Svensson som är fritidsledare på AL-skolan.

Totalt spelades 15 matcher och efter flera tuffa kamper vann Lallers BK med spelare från båda skolorna.

Vera Andersson har övat på tillslag för att få ett bättre skott.
Vera Andersson har övat på tillslag för att få ett bättre skott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!