Förskola i Nybble – om Aleris backar

Om Aleris drar sig ur från den planerade nybyggnationen i Nybble ser barn- och utbildningsnämnden gärna att den nya förskolan byggs där och inte i skjutbaneskogen.

Lis-Astrid Andersson (S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och kan gärna placera en ny förskola vid Nybble - om Aleris drar sig ur.

Lis-Astrid Andersson (S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och kan gärna placera en ny förskola vid Nybble - om Aleris drar sig ur.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-08-22 15:14

Det bekräftar nämndens ordförande, Lis-­Astrid Andersson (S) i samband med nämndens sammanträde på onsdagen.

– Det är inget nytt eller att vi håller med någon som föreslagit så. Det föreslog nämnden och förvaltningschefen för flera år sen, men sen kom Aleris intresse för området och det prioriterades före på grund av det gällde 40-talet arbetstillfällen, säger hon.

Placeringen av en stor förskola i skogen mellan Lundgatan och VOK-stugan är en fortfarande en politisk stridsfråga, trots att kommunstyrelsen fattat beslut om att dra igång projekteringen av den nya förskolan. Flera oppositionspartier vill ändra på placeringen. det kan också barn- och utbildningsnämnden vara med på.

– Blir tomten i Nybble ledig kan det bli så. Det skulle inte försena något, men det är klart det finns en brytpunkt, säger Lis-Astrid Andersson. Däremot håller hon fast vid att det ska bli tio avdelningar.

– Vi har åtta tillfälliga avdelningar och ska tillföra nattomsorg. Det blir nio, så behovet är minst tio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!