Niklas Nilsson från Kisa gick för fyra år sedan in som kompanjon i Nordway Store i Vimmerby. För ett år sedan blev han ensamägare till butiken och började då tänka på en flytt och utveckling av företaget.

– Den lokal vi haft tidigare på Storgatan har begränsat oss. I samma veva som jag började leta efter en ny lokal så hörde Peter Carlsson på DK Data av sig och vi kom fram till att båda parter skulle gynnas av ett samarbete, säger Niklas Nilsson.

– Vi har haft en butiksyta på DK Data tidigare, men vi har inte haft möjlighet att bemanna den och ha öppet regelbundet. Genom att Niklas flyttar sin butik till oss får vi en butik med fasta öppettider och kan dessutom samarbeta och erbjuda näringslivet i Vimmerby ännu mer hjälp med IT-konsult, säger Peter Carlsson.

Artikelbild

| Peter Carlsson, VD, på DK Data & Kontor välkomnar Niklas Nilsson på Nordway Store. Företagen ska finnas i samma lokaler i fortsättningen och samarbeta tätt.

– Vi kommer fortfarande vända oss till privatkunder med vår serviceverkstad, men får helt andra möjligheter att jobba mot företag också. Våra två företag är väldigt lika varandra och förhoppningen är att våra verksamheter kommer att komplettera varandra väl och utvecklas på sikt, säger Niklas Nilsson.

Skapar det några nya jobb?

– Vi kommer främst att ta med befintlig personal och även kunna erbjuda mer jobb till personer som gått in som timanställda tidigare. Vi söker dock ny personal också då det behövs fler tekniker med bred kompetens. Just nu behövs en eller två personer till, men går utvecklingen som vi tänkt oss kan det bli ännu fler på sikt, säger Peter Carlsson.