Sedan den tidigare arrendatorn bröt café-avtalet med Kröngården i höstas har föreningen sökt med ljus och lykta efter en ny lösning. Nu har man klart med en ny arrendator, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera.

Och för Vimmerbyborna blir det ett bekant krögaransikte som tar över caféverksamheten.

Conny Gyllenelg, 59, bor i dag i Stockholm. Sedan åren i Vimmerby har han bytt efternamn och för Vimmerbyborna är han nog mer känd som Conny Kramer. För 30-talet år sedan drev han krogen C&C (nuvarande loppisbutiken mittemot Systembolaget) och senare också bland annat golfrestaurangen på Tobo.

– Det känns bra att vi är framme nu. Det är några detaljer som vi ska slipa på i helgen, sedan skrivs kontraktet i början av nästa vecka, berättar Magnus Carlsson, ordförande för Föreningen Kröngården, som drivs gemensamt av Evangeliska Fosterlandsstiftelsen i Vimmerby, Betelförsamlingen i Djursdala, Korskyrkan och Södra Vi Missionskyrka.

Vi har utan framgång sökt Conny Gyllenelg, men Magnus Carlsson beskriver honom som en ”entreprenör med visioner, men som också är förankrad i verkligheten”.

– Conny får själv berätta om verksamheten, men som han har sagt till mig så vill han lämna storstaden. Han har också många vänner i Vimmerby, berättar Magnus Carlsson.

Kontraktet som skrivs avser 2019-2021 med möjlighet till förlängning.