200 gäster hade samlats i Mässhallarna i torsdags för att lyssna till två föreläsare och bevittna utdelningen av årets idrotts- och kulturstipendier. Först upp på scen var Britt Andersson. Hon berättade om sitt arbete som diakon och vad som är vardagslyx för henne.

– Jag får möta mycket människor i mitt arbete och älskar verkligen alla samtal om stort och smått som uppstår. Det känns dock som vardagslyx att få komma hem till mina två katter och bara njuta av tystnaden i ensamheten, sa Britt Andersson.

Sedan var det dags för Kristin Kaspersen att inta scenen och hon började med att litet skamset erkänna att det var hennes första besök i Vimmerby.

Artikelbild

| Kristin Kaspersen gav en uppskattad föreläsning för 200 personer i Mässhallarna.

– Jag får skylla på att min yngste son är så rädd för Emils pappa som han tycker skriker så mycket. Därför har det aldrig blivit av att vi besökt Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld, sa Kristin Kaspersen.

Hennes föreläsning kretsade mycket kring hälsa och träning. Hon berättade att hon åkt Vasaloppet och sprungit marathon och vilken känsla det är att göra något som man aldrig trodde att man skulle klara av.

– Ett bra tips för den som vill ha tid för sig själv är att gå upp en timme tidigare. Jag lägger den tiden på yoga och en kopp kaffe i lugn och ro. Det ger mig energi inför dagen, sa Kristin Kaspersen.

Kvällen avslutades med att sju stipendiater och fyra föreningar fick sina diplom och checkar av Sparbanksstiftelsen Vimmerbys ordförande Stig Bäck.