Lagom till advent fick Vimmerbys rondeller ett granris-lyft i rena rama Kirchsteigerstil. Och i Källängsparken stråla juleljus i en ljusinstallation som väcker extra uppmärksamhet.

Fint, tycker många Vimmerbybor.

– Det är roligt att det uppskattas och att det som görs märks. Tyvärr hör man ofta av sig när det är något som inte är bra, men när det gäller det här har reaktionerna vi fått varit positiva, säger projektsamordnare Joakim Svensson.

Artikelbild

| Den spektakulära ljusspiralen på bassängen i Källängsparken väcker uppmärksamhet.

För idéer och verkställande svarar personalen på driftavdelningen. Arbetsledare Jonas Johansson är nöjd med resultatet.

– Vi har stått för de små penseldragen, de som varit intresserade av att tänka lite nytt kring julbelysningen har jobbat i en projektgrupp, men som jag ser det har all personal varit delaktiga. Har man inte varit med och huggit granar eller tryckt i kontakten har man täckt upp för annan verksamhet, för att några ska kunna fortsätta med det här.

Gruppen har tagit fram både det enkla och det mer spektakulära. Från granris till ljusspiral.

– Vi har lagt lite extra kärlek på Källängsparken, man kom fram till att det var bättre att satsa lite extra på något stort som märks än på flera små ljussättningar. Allt har skett i nära samarbete med VEMAB, säger Jonas Johansson.

Artikelbild

| Granrisbollar och ljus. Mer än så behövs inte för extra julstämning.

Ett ljusare Vimmerby ska bli återkommande inslag inom ramen för Vackra Vimmerby.

– Arbetet fortsätter hela tiden, nu har vi kommit igång i och med att det beslutades att släppa de budgeterade pengarna som fanns till Vackra Vimmerby. Det har avsatts en halv miljon kronor och vi kommer inte på långa vägar att göra av med de pengarna i år, säger Joakim Svensson

Artikelbild

| Belysta granar i rondellerna är ett nytt grepp inom ramen för Vackra Vimmerby.

Vad blir nästa steg i förskönandet av Vimmerby?

– Till våren kommer det att sås ängsblommor vid Åbroviadukten, det är redan plöjt och förberett för det. Det kommer att bli mer, men det är inte riktigt spikat vad och i vilken ordning. Det beror på hur långt man kommer med bland annat Stören, det är tänkt att i samband med att det blir klart ska det göras lite extra fint där.