Emma var med live i Musikhjälpen

Klockan ringde tidigt i morse för Emma Blixt från Vimmerby. Klockan sex stod hon i Musikhjälpens bur i Lund och pratade om sin insamlingsgrupp Rehabtruppen, som nu ligger tvåa på topplistan över landets alla grupper.

Tidigt i morse gästade Vimmerby-tjejen Emma Blixt (bakre raden i mitten) Musikhjälpens bur i Lund.

Tidigt i morse gästade Vimmerby-tjejen Emma Blixt (bakre raden i mitten) Musikhjälpens bur i Lund.

Foto: Sveriges Radio

Vimmerby2018-12-14 10:15

Emma Blixt från Vimmerby känns kanske mest igen för att ligga bakom insamlingsbössan Astrid Lindgrens Vimmerby-Musikhjälpen, en grupp som nu har omkring 5 000 medlemmar.

Men hon är också initiativtagare till Rehabtruppens insamling till Musikhjälpen. Totalt på tre år har gruppen, som består av anställda inom rehab runt om i Sverige, dragit in över två miljoner kronor.

Vid klockan sex i morse var Emma, tillsammans med kompisarna Ellen Andersson och Fabian Ekwall, i Musikhjälpens bur i Lund och pratade.

– Det var jätteroligt. Jag trodde att det skulle vara nervöst, men det var väldigt lugnt och avslappnat.

– Vi pratade lite om vad vi som jobbar inom rehab kan göra för Musikhjälpen. Vi känner att vi verkligen kan göra skillnad om ännu fler hakade på, säger Emma Blixt.

Man ska då ha i åtanke att gruppen ”Rehabtruppen gör det igen” just nu ligger på andra plats av alla årets insamlingar. Fram till fredagsmorgonen hade man samlat in en kvarts miljon kronor.

– I fjol landade vi till slut på 880 000 kronor. Det är så stora summor så man fattar inte, och även om det nu känns orimligt att nå dit igen så snurrar det på bra, berättar Emma.

Och morgonens besök i buren hade snabb effekt.

– Det märktes direkt att tusenlapparna började strömma in en klart högre hastighet.

För Emma, som sov över hos syrran i Malmö i natt och hade klockan ställd på halv fem, väntar nu hemresa till Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!