Dagens Vimmerby var först att rapportera om att kameror finns installerade i parken.

– Vi har installerat kameror efter de återkommande inbrott som gjorts i kiosker och serveringsställen, berättar Joacim Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld.

Kamerorna installerades tidigare under sommaren och det är första gången under de sex år som Joacim Johansson arbetat där som kameror har använts för bevakning nattetid av försäljningsställen.

Artikelbild

| Joacim Johansson upplever att det är fler gäster som polisanmält stölder på ALV.

– Nu senaste veckorna har vi inte haft några besök, om det är avhängt på det eller inte kan jag inte heller bedöma, säger Joacim Johansson.

– Det enda vi vet är att om det kommer ske igen så har vi det på film. Om det hjälper eller inte får framtiden utvisa, fortsätter Joacim Johansson.

Angående de stölderna som drabbat besökare i parken så kan inte Joacim Johansson svara på huruvida det är mer eller mindre än tidigare:

– Vår känsla är att det är fler gäster som har polisanmält stölder. Vår upplevelse när vi läser tidningarna är att det är fler stölder, men om det faktiskt är så eller om det är en större mediabevakning eller fler som anmäler kan jag inte svara på, säger Joacim Johansson.

Artikelbild

| Övervakningskameror monterades upp tidigare i sommar på olika försäljningsställen i parken.

Vi har sökt polisen för en kommentar men har inte lyckats nå någon med insyn i uppgifterna om antalet polisanmälda stölder på ALV.