För femte året har pensionärsserien i bowling arrangerats och för första gången har den varit helt fulltecknad. 32 spelare fördelade på 16 stycken lottade tvåmannalag har under åtta veckor gjort upp om titeln.

– Under seriespelet har man mött ett annat lag varje omgång. Matcherna har liknat tennisens Davis Cup med två singelmatcher och en dubbel, berättar Inger Karlsson som har varit med och hållit i trådarna för Vimmerby Pensionärers Bowlingklubbs räkning.

På måndagen arrangerades säsongens avslutande finalspel. I semifinalerna vann Lag Hummer (Britt Karlsson och Janos Végh) över Lag Chevrolet (Sören Evertsson och Hans Eklund) och Lag Ford (Evy Johansson och Karl-Axel Gunnarsson) över Lag Renault (Torgny Jutterdal och Thomas Karlsson).

Finalen blev sedan en knallhård historia. Efter första serien ledde Lag Ford med 4-0. Den andra serien slutade 2-2, men i den sista kontrade Lag Hummer och vann den med 4-0. 6-6 totalt och poängräkning avgjorde sedan till fördel för Britt Karlsson och Janos Végh i Lag Hummer.

– Nu fortsätter vi med våra tisdagsträningar. Det är fyra grupper med 16 spelare i varje som bowlar. Totalt ett 60-tal pensionärer alltså, och glädjande nog ökar intresset. Det fyller konstant på med nya deltagare, och övervägande delen är nybörjare, berättar Inger Karlsson.

Tisdagsträningarna pågår till mitten av maj innan det är dags för en stor del av deltagarna att under några sommarmånader byta ut bowlingklotet mot golfklubborna.