”Tå, häl, tå, häl”.

Kulturskolans danspedagog Jennie Leander Lilja förklarar vikten av fotarbete när balettgruppen med dansare födda 2010-2011 kör ett öppet pass för att både träna koreografi och kanske få en och annan ung åskådare nyfiken på att testa.

– En sån här kväll är en jättebra chans för oss att visa vad vi håller på med, det vet förstås inte alla, säger Jennie Leander Lilja.

Att visa det som finns, men som kanske inte alla vet om, är själva syftet med Kulturfreda’ i Vimmerby. Folkhälsosamordnare Anders Degerman i planeringsgruppen tycker att kulturen mitt i fredagsmyset fick det utrymme det förtjänar.

– Kultur är alltid viktigt, och man behöver inte krångla till det så mycket, först och främst är det något vi mår bra av och det stärker sammanhållningen bland kommunens invånare. Jag tror det är många som upptäcker att det finns större utbud än man faktiskt visste om, vi hoppas absolut på fler aktiviteter av det här slaget.

Kulturskolan hade öppet under hela eftermiddagen med kvällen, där man bland annat kunde se föreställningen ”Ingen liten lort”, gå spökrunda i teatern och lyssna på musikelever i foajén.

På biblioteket bjöd Föreningen Norden på finska pinnar, barnen kunde gå på skattjakt och pyssla, de vuxna testa släktforskning och naturligtvis passade man på att leverera massor av boktips.

Artikelbild

| Fabian Appelqvist och Queen C uppträdde tillsammans på Fabriken.

På stadsmuseet Näktergalen visade Mari-Ann Andersson nålbindning och besökarna fick en liten försmak av kommande utställningen ”Min fina grej” och i Warmbadhuset blev det både musik med PRO-kören och Göran Nachtweij och konst av Annki Waern.

Fabriken hade musikunderhållning med bland andra Queen C, Björn. Ida Granqvist, Talib och Emilia under kulturfreda’ och många passade på att säga hej då till fritidsledare Peter Knutsson, som gjorde sin sista kväll i Allaktivitetshuset.

Artikelbild

| Annki Waern, född i Vimmerby med sedan länge bosatt i Norrköping, visade konst i Warmbadhuset.

– Det är väldigt blandade känslor i kväll, men ett härligt sätt att sluta på.

Fabian Appelqvist och Queen C uppträdde tillsammans på Fabriken.

Artikelbild

| Lilja Lindell, 10 och Elsa Lindh, 10 går i en av Kulturskolans filmgrupper. Här har kompisen Sofia Gutman, 9 hängt med för att kolla hur det går till.

Bild 2

Annki Waern, född i Vimmerby med sedan länge bosatt i Norrköping, visade konst i Warmbadhuset.

Artikelbild

| Balettgruppen med dansare födda 2010 och 2011 visade vad de gör.

Bild 3

Lilja Lindell, 10 och Elsa Lindh, 10 går i en av Kulturskolans filmgrupper. Här har kompisen Sofia Gutman, 9 hängt med för att kolla hur det går till.

Artikelbild

Bild 4-5

Balettgruppen med dansare födda 2010 och 2011 visade vad de gör