De mindes Astrid Lindgren med sång och dans

Söndagens familjegudstjänst i kyrkan i Vimmerby bjöd på sång och drama med Astrid Lindgren som tema och avslutades med att Pippi Långstrump bjöd på tårtkalas.

Pippi Långstrump och fru Pruselius ledde allsång.

Pippi Långstrump och fru Pruselius ledde allsång.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-11-18 20:00

Det var mycket folk i kyrkan i Vimmerby i söndags då det bjöds in till familjegudstjänst med Astrid Lindgren som tema. Den 14 november skulle Astrid Lindgren ha fyllt 111 år. Barnkören Petra Änglar under ledning av kantor Petra Nilsson bjöd på flera sånger från den rika låtskatt som hör Astrids berättelser till. Dessutom bjöd barnen från gruppen miniorerna på scener ur några av sagorna. Ronja och Birk hoppade över Helvetsgapet och en rumpnisse ställde sig som brukligt, varför gör de på detta viset? Dessutom hissade Emil upp Ida i flaggstången och fick ta sig en funderare i Snickerboa.

Emil bjöd även på några kloka ord om att vi alla skulle behöva en egen Snickarbod där man kan grubbla i lugn och ro och tänka över om vi gjort några egna misstag.

Vidare dök fru Pruselius upp på sin cykel altargången ner och fick snart sällskap av Pippi Långstrump. De ledde hela församlingen i ett par allsånger. När gudstjänsten var över bjöd Pippi in alla besökare till tårtkalas vilket gladde alla barn som väntat tålmodigt på det.

Emil bjöd på några kloka ord.
Emil bjöd på några kloka ord.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!