De laddar för att ta över campingen

För ett halvår sedan föddes en dröm. Tre månader blir den verklighet, då Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd drar igång säsongen som ägare till Vimmerby Camping vid Nossen.

Vimmerby Camping vid Nossen öppnar i ny regi i mitten av april.

Vimmerby Camping vid Nossen öppnar i ny regi i mitten av april.

Foto: Okänd

Vimmerby2019-01-09 20:00

2019 var tänkt att blir det sista året för Lasse Johansson som "Nossen-Bossen", ett smeknamn som växt fram under åren han ägt och drivit Vimmerby Camping.

– Jag hade inte lagt ut anläggningen för försäljning, men antytt att det skulle vara läge att sälja efter 2019. Det fanns fyra spekulanter som redan anmält ett seriöst intresse, men när Hampus och Elisabeth kom med frågan till mig släppte jag allt och fokuserade på dem, säger Lasse Johansson.

Vimmerbybördige Hampus Thorstensson och sambon Elisabeth Wolmeryd hade tidigare inte haft en tanke på att driva en camping. Drömmen föddes i samband med att de besökte anläggningen vid Nossen i somras.

– Jag minns det såväl. Det var en perfekt dag med solsken, blå himmel och vindstilla. Vi vandrade runt på campingen och bara njöt. Det var som en dröm. Vi började prata om att det skulle vara kul att driva en camping och när vi fick höra att Lasse var sugen på att sälja tog planerna fart, säger Hampus Thorstensson som för övrigt sommarjobbat på anläggning i yngre dagar.

I det läget drev paret en bowlinghall i Kungälv. Den avyttrades under hösten och i slutet av november offentliggjordes att Vimmerby Camping fått nya ägare.

– Det är lite komiskt att vi pratat om att leta efter en sommarstuga i Vimmerbytrakten. Nu blev det en hel camping istället, säger Elisabeth Wolmeryd.

Affären gjordes upp under en gemensam resa till Thailand.

– Vi var inställda på att vi skulle ägna hela veckan åt att göra upp alla detaljer i affären, men efter en kvart var vi överens och kramade om varandra och skålade i champagne. Revisorn sa att han aldrig varit med om att en affär lösts så snabbt, säger Hampus Thorstensson.

Från början var tanken att Lasse Johansson skulle ha behållit ägarskapet under 2019 och haft Hampus och Elisabeth som anställda. Nu blir det tvärtom.

– Jag ska vara kvar som stöd och lära upp dem under den första säsongen, men det känns bättre att de tar över ägarskapet direkt så att de kan få betalt för all tid de kommer att lägga ner från början. En sådan här anläggning blir förstås aldrig helt färdig, men de kommer in i ett betydligt gynnsammare läge än det var när jag tog över en gång i tiden, säger Lasse Johansson.

– Det är en stor fördel för oss att ha med Lasse det första året. Det finns så mycket att lära sig och det dyker upp nya saker som man inte räknat med konstant, säger Elisabeth Wolmeryd.

Paret vill på sikt sätta sin egen prägel på anläggningen, men kommer att ligga lågt med förändringar det första året.

– Man har väldigt mycket tankar och idéer, men vi har sagt att Vimmerby Camping ska vara som den är första året så att folk känner igen sig. Sedan får vi känna efter vad folk vill ha och lära oss allt eftersom, säger Hampus Thorstensson.

I nuläget finns kapacitet för att inhysa runt 1300 personer på campingen. Fördelat på 225 bäddar i stugor och lägenheter och 260 campingplatser.

– De har det väldigt väl förspänt med närheten till ALV och det fina läget vid sjön och det skadar inte att jobba i en bransch där folk i regel är lediga och mår bra, säger Lasse Johansson.

– Jag har en vana att välja jobb dit folk kommer att ha kul. Det blir trevligare då, säger Hampus Thorstensson som står klar att flytta till Vimmerby.

– Vi ska bara hitta en lägenhet först. Vi öppnar campingen i april så det måste lösa sig ganska snabbt, säger Elisabeth Wolmeryd.

Tidigare ägaren till Vimmerby Camping, Lasse Johansson i mitten flankerad av nya ägarna Elisatbeth Wolmeryd med hunden Greta samt Hampus Thorstensson.
Tidigare ägaren till Vimmerby Camping, Lasse Johansson i mitten flankerad av nya ägarna Elisatbeth Wolmeryd med hunden Greta samt Hampus Thorstensson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!