Astrid Lindgrens Värld laddar för ännu en säsong och skådespelarna står redo att underhålla många tusen åskådare i sommar. Allt ska klaffa när parken öppnar och då ska alla repliker och dylikt sitta där de ska.

På måndagen genomfördes generalrepetitioner av olika föreställningar och till dessa hade en speciell publik bjudits in i form av Vimmerby kommuns förskolebarn.

– Det är 500 barn som är här idag. De får titta på föreställningarna men vi har informerat om att det är repetition så det kan bli avbrott i föreställningarna, säger ALV:s marknads- och försäljningschef Lena Möller.

Artikelbild

| Prussiluskan dök upp både i parken och på scenen.

– Det är jättekul att vi blivit inbjudna. Barnen är så uppspelta. De har stenkoll på figurerna och alla sångerna, säger förskollärare Camilla Bexell, på förskolan Mosippan i Gullringen.

Att kommunens barn ges möjlighet besöka parken är en mångårig tradition.

– Det har vi gjort i väldigt många år, vi är till för barnen. Våra skådespelare är nervösa inför premiären och då är det bra att de får åskådare, säger Lena Möller.

– Barnen säger vad de tycker och tänker, lovar Camilla Bexell.

Artikelbild

| 500 barn från kommunen fick uppleva Astrid Lindgrens Värld.

Och när poliserna Kling och Klang kommer cyklades blir frågan självklar hos barnen, var har de cykelhjälmarna?

Poliserna och Prussiluskan gör barnen sällskap en stund för att lite senare dyka upp hos Pippi. Kling och Klang beger sig iväg på nya uppdrag – utan att se att en tjuvaktig kaja norpar korvbröd efter korvbröd i någons vagn.