Vimmerby Dansstudio drivs av åtta stycken tjejer från årskurs tre på Vimmerby gymnasiums dansprofil, vilka är verksamhetsansvariga. Utöver dansundervisningar i jazz, street och barndans anordnar man bland annat också den stora årliga dansuppvisningen i Vimmerby idrottshall.

Arrangemanget tog man över från Aktiv Ungdom då de upphörde. I söndags var det dags för Vimmerby Dansstudios tredje uppvisning och liksom tidigare år kan man enkelt summera den med ett ord. Succé!

– Vi har ingen exakt siffra men en bit över 600 personer var det och tittade på. Jättekul så klart och publiken fick se många fina koreografier. Jag är så imponerad över alla ledare som har gjort ett superjobb, säger Kajsa Lundahl som är mentor för Vimmerby Dansstudio.

Artikelbild

– Många av ledarna går dansprofilen och tränar stenhårt. Sedan får de sin utbildning i den dagliga verksamheten på gymnasiet. Det är ett sätt för oss att kvalitetssäkra Vimmerby Dansstudio, säger Kajsa Lundahl.

Totalt var det omkring 170 dansare mellan fyra och 20 år som underhöll publiken utifrån olika teman. För de yngre grupperna handlade det om estetiska teman, medan de äldre grupperna visade fram flera berörande personliga teman.

Under uppvisningen samlades även pengar in till Musikhjälpen, och man fick ihop 1 270 kronor. Denna summa matchas av Vimmerby Dansstudio så totalt kommer 2 540 kronor att sättas in på Musikhjälpens konto.