Han har varit ansvarig för mat och dryck vid Astrid Lindgrens Värld, restaurangchef på Statt, områdeschef vid kostenheten på Vimmerby kommun och verksamhetschef på Hotell Ronja.

Men nu drar Wisam Salim vidare. Härnäst väntar en nyinrättad tjänst inom Branäsgruppen, som driver sex skidanläggningar i Sverige, där ska han utveckla och samordna koncernens matupplevelser.

– När jag jobbade på ALV hade vi ett samarbete med Branäs. Nyligen hörde de av sig till mig om den här nya tjänsten och jag kunde inte tacka nej – även om beslutet var svårt. Det som lockar mest är att få i stort sett hela Sverige som arbetsplats och att få uppleva vintersäsongen, säger han.

Wisam tillträder sin nya tjänst 1 september men kommer bo kvar i Vimmerby. Åtminstone fram till sommaren 2020 då dottern tar studenten.

– Fram till dess kommer jag veckopendla. Jag kör halvtid på huvudkontoret i Karlstad eller ute på anläggningarna och så halvtid hemifrån.

Branäsgruppen har vuxit fort de senaste åren. I dag ingår Branäs Fritidscenter AB, Kungsbergets skidanläggning, Vallåsens skidanläggning, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken i Kisa i koncernen.

Du känner inga tveksamheter inför jobbytet?

– Det skulle väl i så fall vara det där med skidåkningen. Det känns som den största utmaningen. Faktum är att det var i just Branäs som jag stod på skidor första gången. Men det ska nog gå bra. Jag får lära mig att skippa det där klassiska sista åket, skrattar Wisam.