Strax efter klockan halv fyra natten till fredag gick larmet om att polishuset i Vimmerby hade vandaliserats.

– Någon eller några har krossat en ruta med en sten, och även kastat ägg på huset, berättar kommunpolis Håkan Karlsson.

Lite senare på morgonen upptäcktes att även Astrid Lindgrens skola, som ligger mittemot polisstationen, hade drabbats av vandalisering.

Artikelbild

– Där har man också kastat ägg och klottrat över hela entréväggen som vetter ut mot Kungsgatan, berättar Håkan Karlsson.

Även entrén till Vimmerby Tidning fick påhälsning av samma klottrare under de tidiga morgontimmarna och på stadshuset hade halvmeterhöga bokstäver sprayats vid entrén till biblioteket.

– Det är med all sannolikhet samma gäng som står för allt det som har hänt i natt. Men vi har också skäl att tro att det kan ha samband med andra saker som har hänt i kommunen tidigare, säger Håkan Karlsson.

Polisen vill inte kommentera om man har några misstänkta för nattens gärningar. Uppgifter till vår tidning gör dock gällande att man har kommit i kontakt med vittnen som har sett personer i de centrala delarna av staden i natt, som kan överensstämma med gärningspersonerna.

Artikelbild

– Vi vet inte om det här är budskap riktade åt något håll eller bara ren och skär vandalisering, säger Håkan Karlsson vid polisen.

Kan gärningsmännen ha fångats på någon övervakningsskamera?

– Det är inget jag vet något om, säger han.