Celebra gäster gav årets första konsert

I söndags dags för årets första konsert. Sex musiker som hör hemma på Stockholmsoperan till vardags framträdde i Vimmerby.

Stockholmskvartetten och solisterna fick hjälp av Sevedebygdsens musikförenings styrelse på slagverk i inledningen.

Stockholmskvartetten och solisterna fick hjälp av Sevedebygdsens musikförenings styrelse på slagverk i inledningen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2020-01-21 12:00

Sevedebygdens musikförenings konserter har tidigare givits i kulturskolans aula i regel, men numera har man flyttat ned en våning till teaterlokalen.

– Det blir bättre för publiken med bekväma stolar och mindre jobb för oss som arrangörer då vi slipper ställa i ordning lokalen så mycket inför. Nackdelen är att vi inte har tillgång till den stora flygeln när vi är i teaterlokalen, men vi har inga evenemang bokade som kräver det i vår, säger Lars-Åke Öhman som är ordförande för musikföreningen som arrangerade söndagens konsert i samarbete med Länsmusiken.

På scenen i söndags tog Stockholmskvartetten med stråkinstrument plats. Ylva Larsson Svanström och Berit Mattsson på fiol samt Jakob Ruthberg, altfiol och Tommy Svanström på cello.  De fick sällskap av två solister på trumpet samt tuba i form av Tora Thorslund och Calle Jakobsson.

– Det är alltid kul att få komma ut och sprida musiken. Här var det dessutom en väldigt trevlig lokal, sade Calle Jakobsson.

Ett 80-tal personer kom totalt och tog del av den klassiska musiken. 

Vad har ni för utmaningar som kulturförening på landsbygden?

– Bland annat att hitta ett bredare program. Vi har publik på ett 100-tal personer som tar del av många lokala kulturevenemang, men en stor del av dem är pensionärer så det hade varit bra med lite tillväxt underifrån, säger Lars-Åke Öhman. 
Resterande tre punkter på programmet fram till våren en konsert med Camerata Nordica, en med folkmusik och körsång samt jazz med Hades Big Band.

Tora Thorslund spelade trumpet.
Tora Thorslund spelade trumpet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!