I slutet av maj tog VD Paola Vergara sina första steg in i cafébranschen och La Plaza öppnade vid Stora Torget.

– Vi hade våra förväntligar på att det skulle vara mycket turister, vilket det har varit, speciellt under Bullerby Cup och då fick vi jättemycket att göra, menar Paola.

–Det har varit väldigt mycket jobb. Från klockan åtta till klockan tio på kvällen har vi haft öppet varje dag så vi har jobbat så mycket som vi kunnat. Det vill vi fortsätta med eftersom vi ser att det är respons efter klockan åtta. De som är ute och promenerar uppskattar att det är något som är öppet.

Från början satsade caféet på våfflor men tid och en begränsad efterfrågan fick Paola att tänka om.

– I början hade vi förväntningar på det här med våfflor. Med det tog längre tid att göra dem än vi förväntas oss och sedan äter folk inte så mycket varma grejer på sommaren heller. Så vi tog bort dem, men vi kanske kommer ta tillbaka dem framöver om vi får det att fungera på ett bättre sätt.

Caféet håller öppet fram till sista augusti sedan är det osäkert om Paola tillsammans med ägare Mike Pinar kommer att hålla öppet under vintern.

– Vi har inte bestämt oss än. Det beror på om vi kan komma på en affärsidé, om det är något som saknas här i Vimmerby och som vi vet kommer att gå bra. Eftersom turismen försvinner måste vi hitta på något som lokalborna kan tänka sig gilla. Men ekonomi finns för att betala hyra och liknande även om vi inte har öppet.

Redan nu har de bestämt sig för att glasscaféet ska öppna igen till nästa sommar.

­– Vi är nöjda med den här sommaren. Det enda som har varit tråkigt är att vädret har spökat till och från. Men till nästa sommar öppnar vi igen och kommer då anställa fler sommarpersonal.