Blodig och våldsam man greps

På tisdagskvällen grep polisen en mycket våldsam och nedblodad man i centrala Vimmerby. Mannen hade tidigare övermannat två väktare och misstänks även för stöld.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2019-07-17 12:28

Det var vid sjutiden på tisdagskvällen som polisen kallades till Ica Kvantum med anledning av att väktare var i underläge. De två butikskontrollanterna hade konfronterat en man som de misstänkte för stöld, varpå tumult uppstod.

När mannen skulle hållas kvar ska han ha gjort kraftigt motstånd och ska, enligt polisen, slagit sönder delar av ett personalrum och där även krossat en ruta. Mannen ska vid det tillfället skurit sig och börjat blöda.

Innan polisen anlände till platsen hann mannen kränga sig loss, ta sig ut ur butiken och springa därifrån. Mannen greps senare av en av polisens hundpatruller i anslutning till Fiskaregatan och även vid det tillfället ska han ha gjort kraftigt motstånd.

– Under mina 20 år inom branschen har jag aldrig varit med om något liknande, säger Pelle Lindqvist, ägare till Ica Kvantum i Vimmerby.

– Det viktiga för oss var att fånga upp så att alla medarbetare mådde bra och inte hade några fysiska skador, men även stämma av hur de mådde psykiskt. Vi har även haft samtal med personalen under onsdagen. Vare sig medarbetare eller kunder kom till skada, och det är det viktigaste.

Mannen, som nu sitter frihetsberövad men vars identitet ännu är okänd, misstänks för stöld, skadegörelse och våldsamt motstånd. Det sistnämnda kan komma att ändras till våld mot tjänsteman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!