Beskedet: Jättekedjan bygger nytt

Nästa höst flyttar butikskedjan Jysk in i nya lokaler på Östra Ceos i Vimmerby.

Här på sista tomten på Östra Ceos ska Propulus Dicount bygga nya affärslokaler på 1 500 kvadrat för butikskedjan Jysks räkning.

Här på sista tomten på Östra Ceos ska Propulus Dicount bygga nya affärslokaler på 1 500 kvadrat för butikskedjan Jysks räkning.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-07-23 07:00

– Vi bygger nytt på uppdrag av Jysk som ska hyra lokalerna av oss. Ett hyresavtal är klart och vi äger flera av de fastigheter där Jysk hyr på olika platser i Sverige, bekräftar Thomas Hansen på fastighetsbolaget Propulus Dicount AB.

Bolaget har nyligen lämnat in en komplett ansökan om bygglov till Vimmerby kommun för de nya lokalerna som blir på cirka 1 500 kvadratmeter.

Den nya affärslokalen ska byggas på den sista tomten på Östra Ceos som är på cirka 5 000 kvadratmeter. Propulus Dicount och Vimmerby kommun är överens om att bolaget köper marken av kommunen för att sedan bygga och hyra ut till butikskedjan.

– Det är bara kommunstyrelsens godkännande av avtalet som återstår, ren formalia, säger Thomas Hansen.

Redan i januari i år kunde vi avslöja att Jysks planer på att bygga nytt i Vimmerby. Men sedan dess har det varit tyst om markaffären och kedjans etablering på Östra Ceos.

Men den 5 juli i år kom ansökan om bygglov in. Byggnaden ska bli 42 meter djup och 36 meter bred och drygt sex meter hög. Den kommer att byggas i betong och plåt.

Bygglovshandläggaren har nu skickat ut ansökan på remiss till grannar och andra berörda. När ett beslut om bygglov kan tas är oklart.

Bolagets ambition är att byggnaden ska vara klar för inflyttning till hösten 2020.

– Så vi har gott om tid på oss, säger Thomas Hansen som uppskattar att Propulus Dicount investerar runt 15 miljoner i på byggnationen.

– Det här blir bra, inte minst för Jysk som får nya fräscha lokaler i Vimmerby, säger han.

Vi söker även Jysk för kommentarer.

De nya butikslokalerna byggs på tomten mellan fotbollsanläggningens P-plats och Strömstyrkans fastighet med parkeringsplatser ut mot  Bolagsgatan.
De nya butikslokalerna byggs på tomten mellan fotbollsanläggningens P-plats och Strömstyrkans fastighet med parkeringsplatser ut mot Bolagsgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!