Begär extra miljon för Campus

Barn- och utbildningsnämnden begär en miljon kronor extra för Campus i Vimmerby ska kunna behålla personalen och rustas för fler utbildningar i linje med nya projektet Campus i Småland 2030.

Peter Karlsson (C) är ordförande i barn- och utbildmningsnämnden som vill ha utökad ram med en miljon kronor.

Peter Karlsson (C) är ordförande i barn- och utbildmningsnämnden som vill ha utökad ram med en miljon kronor.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-02-17 07:00

– I det gamla projektet hade vi en del projektpengar lokalt, men i det nya hamnar alla projektpengar på Campus i Västervik och för att vi i Vimmerby ska kunna leva upp till de förväntningar som finns i det nya projektet behövs de här pengarna, säger Peter Karlsson (C) ordförande i barn- och utbildningsnämnden som tillsammans med förvaltningsledningen gått in med en skriftlig begäran till kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen ställde sig i oktober i fjol bakom en avsiktsförklaring om att Vimmerby ska ingå i Campus i Småland 2030 tillsammans med Hultsfreds och Västerviks kommuner. Syftet är att finansiera ett gemensamt projekt under perioden 2019-01-01 – 2021-12-31, och att få igång ett stort antal olika utbildningar både som program, kurser och yrkeshögskoleutbildningar med totalt 2 000 platser i de tre kommunerna de kommande tre åren.

– Det är naturligtvis jättebra om vi kan få igång så många utbildningar, säger Peter Karlsson.

Samtidigt menar nämnden att skillnaden mellan det tidigare och det nya projektets sätt att styra pengarna till tjänster riskerar att slå mot det befintliga Campus i Vimmerby i och med att de nya projektpengarna styr till Västervik där alla utbildningar ska administreras.

Nämnden beslutade vid förra sammanträdet att begära en miljon i extra anslag, annars kan nämnden avstå Campus 2030. Skrivelsen med kompletterande underlag har nu lämnats in och tas upp i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!