Unga röster ska höras i sommarprat

Högstadie- och gymnasieungdomar ska få sina röster hörda i en podd. Ett tema blir "Motorburen ungdom i Vimmerby".

Moa Eskilsson berättar att det fortfarande finns möjlighet för högstadie- och gymnasieungdomar att höra av sig om de vill vara med och diskutera något –för dem– aktuellt ämne.

Moa Eskilsson berättar att det fortfarande finns möjlighet för högstadie- och gymnasieungdomar att höra av sig om de vill vara med och diskutera något –för dem– aktuellt ämne.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-04-28 08:00

Fabriken tillsammans med Kulturskolan och Sensus studieförbund kommer under sommaren att släppa sommarprat i poddform med röster från ungdomar i högstadie- eller gymnasieålder.

– Tanken är att vi ger plattformen sen är det upp till ungdomarna vad den ska fyllas med. Där kan man höra av sig till oss om man har något ämne man tycker det pratas för lite om i kommunen och man vill vara med. Kanske hur det är att ta studenten i en pandemi eller att söka gymnasiet efter månader på distans, säger Moa Eskilsson vikarierande ungdoms- och ANDTS-samordnare i kommunen.

Kommunen arbetar sedan en tid tillbaka med ungdomsinflytande och har sökt nya vägar för det arbetet där plattformen för podd dök upp. Ett tema kommer bli hur det är att vara motorburen ungdom i Vimmerby.

– EPA-traktorer och bilar uppfattas ofta som ett problem i samhället för det är så det framställs när man rapporterar om det men de ska få prata om sitt intresse och sitt sammanhang med bilarna.

Totalt planeras det för fyra till fem avsnitt med förhoppning om att få ut dem på någon streamingtjänst så som Spotify, och redan den 10 maj ska första avsnitten spelas in.

– De är sugna, det är lite läskigt såklart att spela in men de tycker det är spännande, säger Eskilsson om mottagandet hos ungdomarna.

I mitten eller slutet av sommaren är målet att podden ska lanseras.

– Vi hoppas kunna ha någon rolig lansering då och att vi har hunnit få klart alla avsnitt, avslutar, Eskilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!