Vimmerbymiljöer åter i fokus i ny deckare

Ett mord i Källängsparken bland minglande studenter inför balen - det kretsar mycket av berättelsen kring i Michaela Winglyckes nya bok, den tredje deckaren som utspelar sig i Vimmerbymiljö.

Michaela Winglycke är på gång med en tredje bok som utspelar sig i Vimmerbymiljö.

Michaela Winglycke är på gång med en tredje bok som utspelar sig i Vimmerbymiljö.

Foto: Privat

Vimmerby2020-09-06 20:00

Michela Winglycke är född och uppvuxen i Mariannelund och har även bott i Vimmerby. Numera håller hon till i Stockholm.  Våren 2019 publicerades hennes debutroman "Jag tvivlar på ditt ord". Hennes andra bok "Allt som är rätt och rent" kom ut precis innan jul 2019. Inom kort kommer den att släppas som ljudbok också.

– Min första bok släppts i ljudformat i våras och jag har fått mycket respons från läsare under sommaren. Ljudboksvärlden är ganska ny för mig, men jag har förtsått att de som lyssnar ställer lite andra krav. De vill gärna ha en hel serie böcker att följa och inläsarens roll är också viktig. Jag samarbetar med Maria Lyckow som är etablerad och det är viktigt för många lyssnare väljer bok utifrån de uppläsare som de gillar, säger Michaela Winglycke som har ägnat sommaren åt att skriva sin tredje bok som ännu inte fått någon titel.

– Jag tog ledigt tre månader i sommar och spenderade tiden hos min pappa i Vimmerby och min mamma som bor utanför Rimforsa. Då ägnade jag mig helt åt skrivandet och har ett manus för en tredje bok klar. Det återstår dock mycket redigering och genomläsning innan den är klar och dessutom är det ovisst om den kommer att ges ut i pappersformat eller bli ljudbok direkt, säger hon.

I den tredje boken är det samma huvudkaraktärer i form av polisen William Johnson och hans sambo Josephine som i de tidigare böckerna. Miljön är också Vimmerby, närmare bestämt Källängsparken, där boken handlar om ett mord som sker på dagen för studentbalen.

– Själva berättelsen kretsar sedan kring en vårdnadstvist och vad som kan hända när människor bråkar om ett barn.

Berättelsen är starkt inspirerad av erfarenheter som Michaela har skaffat sig i sitt arbete på en advokatbyrå.

– Jag har haft förmånen att få vara med och se hur det funkar när man jobbar med sådana fall. Inte bara juridiskt utan hur det verkligen är för människor som hamnar i den situationen. Det leder ofta till infekterade bråk med smutskastning mellan föräldrar och barn som lider. Storyn i min bok är förstås tillspetsad, men i grunden är det ändå så det kan gå till, säger Michaela Winglycke.

Till vardags ägnar hon sig åt juridikstudier och jobbar extra på advokatbyrå i Stockholm. Hon ser dock Vimmerby mycket som hemma fortfarande.

– Därför vill jag ta med läsarna till Vimmerby i mina böcker.

Michaela Winglyckes tredje deckare i Vimmerbymiljö kommer bland annat utspela sig i Källängsparken.
Michaela Winglyckes tredje deckare i Vimmerbymiljö kommer bland annat utspela sig i Källängsparken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!