Vimmerbyhotell utsatt för inbrott – kassaskåp uppbrutet

Under fredagskvällen upptäcktes ett inbrott hos Hotell Ronja. Förövarna kunde stjäla alkohol och bryta upp ett kassaskåp.

Hotell Ronja blev utsatt för inbrott. (Arkivbild)

Hotell Ronja blev utsatt för inbrott. (Arkivbild)

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2022-10-15 02:17

Polisen larmades till Hotell Ronja i i Vimmerby vid 22-tiden sedan det upptäckts att en dörr i hotellokalerna brutits upp. En eller flera personer har sedan kunnat stjäla alkohol och bryta upp ett kassaskåp.

Det är okänt för polisen vad som kan ha funnits i kassaskåpet men en patrull har varit på plats och skrivit en anmälan om stöld genom inbrott. 

Polisen uppger att inbrottet lär ha skett under kvällen och att det gjorts iakttagelser på platsen. Under natten mot lördag finns ingen gripen eller misstänkt. 

På lördagsmorgonen uppger polisens presstalesperson att polisen fick uppgifter klockan 21.45 om att någon hade brutit sig in på festvåningen i hotellet. Obehöriga ska ha setts på platsen.

– När personalen gick dit och tittade sprang de misstänkta upp en våning till. Sedan var de borta när vi kom till platsen. Det är oklart hur de har tagit sig ut, säger presstalespersonen Evelina Olsson.

Först uppgavs att två obehöriga hade setts på platsen.

– Sedan ändrade man uppgiften och uppgav att det var fyra stycken obehöriga som man hade sett.

Evelina Olsson har inga uppgifter om stöldgodset. Polisen ska inte heller ha gripit några misstänkta för inbrottet.

– Den senaste uppdateringen jag har är från midnatt, och då hade vi ingen frihetsberövad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!