Ny bredare form när Vimmerbygalan återuppstår

Vimmerbygalan har tvingats ställa in två år i rad. I år delades heller inte Årets Företagare ut på kommunal nivå. Men när galan väl återuppstår kan det bli i en ny och bredare form.

Vimmerbygalan har inte hållits sen mars 2019. I fjol delades utmärkelsen "Årets Företagare" ut på plats hos Störmstyrkan AB som fick priset. I mitten Bo Karlsson och  Niklas Johansson, Strömstyrkan, som tar emot utmärkelsen och blommor från Marcus Alser och Karin Nilsson.

Vimmerbygalan har inte hållits sen mars 2019. I fjol delades utmärkelsen "Årets Företagare" ut på plats hos Störmstyrkan AB som fick priset. I mitten Bo Karlsson och Niklas Johansson, Strömstyrkan, som tar emot utmärkelsen och blommor från Marcus Alser och Karin Nilsson.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-21 07:00

– Vi tittar på att omforma den tidigare galan till en Vimmerby Tillsammans-gala och bredda innehållet lite. Men det är inget klart än utan befinner sig mer på diskussions-stadiet, säger Marcus Alsér ordförande för Företagarna i Vimmerby.

Den senaste Vimmerbygalan hölls i mars 2019. När nästa upplaga av galan i april 2020 skulle utse årets företagare, årets Vimmerby och flera andra utmärkelser satte pandemin stopp. Ingen gala och likadant även i våras.

2020 delade Företagarna ändå ut utmärkelsen "Årets företagare" till Strömstyrkan. Det skedde på plats på företaget utan åskådare. I år blev det ingen utmärkelse alls.

Men det är det meningen att det ska bli framöver. Formerna för hur framtiden för Vimmerbygalan ska se ut är inte klart. Kanske galakvällen på torget en vecka före jul kan vara en fingervisning.

– Vi döpte den till "Vimmerby Tillsammans-galan", men det kommer inte att utses några priser på det sätt som vi brukar göra på Vimmerbygalan, säger Marcus Alsér om den kopplingen.

Vad kan en breddning av Vimmerbygalan innebära?

– Det är framförallt att fler ska känna sig inkluderade. Det har varit mycket fokus på näringslivet. Handeln, besöksnäring, gröna näringarna och föreningslivet är lika viktiga. Om pandemin lärt oss något är det att vi behöver jobba mer horisontellt. Vi ska vara stolta över Vimmerby och Vimmerby Tillsammans-galan kan bli en plattform för att manifestera det. 

Marcus Alsér är ordförande i Företagarna i Vimmerby som diskuterar hur en ny version av Vimmerbygalan kan p´¨bli en plattform för att manifestera stoltheten över Vimmerby.
Marcus Alsér är ordförande i Företagarna i Vimmerby som diskuterar hur en ny version av Vimmerbygalan kan p´¨bli en plattform för att manifestera stoltheten över Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!