Vimmerby Stadshotell byter varumärke

Vimmerby Stadshotell byter varumärke till WorldHotels Crafted. "Det är superhäftigt och känns jättekul. Det är större än vad man kanske tror", säger hotellchef Martina Andersson.

Vimmerby stadshotell byter varumärke till WorldHotels Crafted.

Vimmerby stadshotell byter varumärke till WorldHotels Crafted.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-02-06 09:39

– Vi hamnar nu i kategori med Hotel Kung Carl, Frantz, Ruth, och The Vault Hotel i Helsingborg. Hotell med kvalité och design utöver det vanliga. Det är kanske lite svårt att förstå att vi faktiskt har det i Vimmerby. Men det har vi, säger Martina Andersson. 

Nyheten kom under tisdagsmorgonen. Men bytet skedde redan i förra veckan, den första februari. 

– Vi byter varumärke inom kedjan. Kedjan är fortfarande Best Western men vi går från ett klassiskt Best Western hotell och kommer istället kategoriseras som WorldHotels Crafted. Det är en nytändning för personal och alla vi som jobbar med Vimmerby Stadshotell att utvecklas framåt. Att jobba ännu mer med värdskap och de mjuka värdena i organisationen.

undefined
”Det har hänt mycket de senaste åren och jag vågar lova att vi inte kommer sitta still utan vi är aktiva i att hela tiden bli bättre”, säger hotellchef Martina Andersson.

Kommer gästerna märka av bytet av varumärke?

– Det är vårt mål. Dels kommer vi ommöblera och jobba mer med flöde i restaurangen. Där kanske våra daggäster kommer märka största skillnaden. De som kommer och bor över kommer nog märka det mer i de mjuka värdena, att vi kommer jobba mer med värdskap, på att bemöta gästerna på ett ännu mer professionellt sätt. Vi kommer även jobba mycket med uppföljning, att höra av oss om vi hört att någon inte varit nöjd, våga lyfta luren, prata med gästerna och få feedback. Sedan kanske vi även kommer investera i nya möbler. 

Men den klart största investeringen kommer att ske först till hösten.

– Vi kommer renovera hela vår fasad för den är väldigt dålig just nu. Det är en stor investering som ligger någonstans mellan 5 till 10 miljoner. Fasaden är väldigt speciell, det kommer vi vilja bevara.

undefined
”Inom Best Western har man alltid en kvalitetskontroll en gång om året. Där det kommer personer som betygsätter och bedömer hur vi ser ut och hur vi är. Sist när de var här, 2023, så undrade hon som var här varför vi inte var ett annat varumärke när det hotell vi har är så fint. Det var där det började”, berättar Martina Andersson. På bild Vimmerby Stadshotells spaavdelning.

Vad innebär bytet för utmaning?

– Det ställs högre krav på oss. Vår största utmaning blir att ha hög kvalité i allt vi gör. Att inte tumma på någonting utan hela tiden vara på tårna. Att varje gäst som kliver in ska känna sig sedd och omhändertagen. Det är en jätteutmaning men vi är redo. Personalen är taggade, det känns i hela huset att det bubblar, att det här kan bli nästan som en nyöppning.

I ett pressmeddelande välkomnar Victor Apelgren, Brand Manager för WorldHotels Crafted, stadshotellet. 

"Vi är otroligt glada och stolta över att få med Vimmerby Stadshotell i WorldHotels Crafted-familjen. Det blir vårt åttonde Crafted hotell i Skandinavien men vår första spa destination, vilket känns extra kul. Geografiskt sett är det också helt rätt destination för vår hotellgrupp", säger han.

WorldHotels Crafted

I WorldHotels Crafted ingår även The Vault Hotel, NOFO Hotel, Hotel Frantz, Hotel Ruth, Hotel Kung Carl och The Winery Hotel i Sverige och Bergen Harbour Hotel i Norge. Utanför Skandinavien ingår bland annat Eden Roc i Miami och ACME Hotel i Chicago.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!