Här är några utdrag från utredarens rapport:
”Trots kostenhetens unga existens under knappt ett decennium, har man redan hunnit med stora förändringsprocesser. Från en total satsning på kylmatssystem, har man i dag återgått till varmmatproduktion på åtta enheter. Och trots att det har blivit bättre, mycket bättre, pekar utredningens resultat på en förefallande vilsen verksamhet och en utbredd distansering i måltidskedjan. Det kommer mat på vagnen och på bordet, i serveringslinjen och i matlådan, men ingen förefaller att reflektera över vare dig hur maten hamnade där eller om det faktiskt blir en måltid, värdeskapande för gästen och därmed för verksamheten.”
”Samtidigt som vi kontrollerar verksamheten i detalj och reducerar
ansvaret ute i verksamheterna, förefaller medarbetarna att lämnas åt sitt öde.
Och trots att gästen möter en trevligt kockklädd medarbetare som signalerar status,
så blir det inte professionellt.
Medarbetare fraktar efter dagens slut kökets avfall till återvinning,
kökshanddukar tvättas hemma där verksamheten saknar tvättmaskin och blommar
plockas på fritiden för att pynta restauranger.”