Helen Nilsson ersätter Löfven som talare i Vimmerby

Det var meningen att tidigare statsministern Stefan Löfven skulle tala i Vimmerby på första maj. Men det sprack i sista stund. Det blir en annan tågordning i år när socialdemokraterna vill fånga upp fler barnfamiljer.

Det var nära att Stefan Löfven skulle komma till Vimmerby första maj. Här är ett första maj-tåg i Vimmerby 2022.

Det var nära att Stefan Löfven skulle komma till Vimmerby första maj. Här är ett första maj-tåg i Vimmerby 2022.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-04-27 21:30
undefined
Eva Berglund menar att det finns många krav att lyfta på plakaten i demonstrationståget i Vimmerby.

– De brukar vara många utmed vägen som kanske vill vara med och lyssna. Därför ska vi göra mer av en familjedag i Källängsparken, säger Eva Berglund ordförande i Vimmerby Arbetarekommun inför arbetarrörelsens stora dag på måndag.

Årets demonstrationståg startar vid Folkets park med Källängsparken som mål.

– Vi tycker det är en mer öppen och bättre plats för hoppborg, fiskdamm, popcorn och korv som det bli i år, säger Eva Berglund.

undefined
Tidigare statsministern Stefan Löfven håller tal på första maj 2022. Det var mycket nära att han kommit till Källängsparken i Vimmerby år. Men det sprack.

För den skull blir det tal också och här fanns en riktig tungviktare inom räckhåll. Nämligen tidigare statsministern Stefan Löfven som ska tala i Hultsfred. "En bomb" socialdemokraterna där släppte i mars.

– Tanken var att han skulle komma till Vimmerby efter Hultsfred, men blev anlitad av Västervik istället. Det kom lite sent och det blev lite struligt. Nu blir det Helen Nilsson som ska tala och en ungdomstalare från de fackliga leden, säger hon.

Hon är inte rädd för konkurrensen med dragplåstret Stefan Löfven i Hultsfred.

– Det är säkert många som åker dit, men de hinner tillbaka. Vi har alltid lite senare eftersom vi delar på Vena musikkår.

undefined
I många år har socialdemokraternas demonstrationståg gått från torget till Folkets park. I år blir det en annan tågordning när man startar i Folkets park och går till Källängsparken för att få till en familjedag av firandet.

Vad blir det för krav i demonstrationen nu när ni sitter i majoritet i kommunen?

– Det vet vi inte. Det är fritt för folk att komma med egna plakat. Sen tar vi med krav som vi har och på riksnivå finns mycket att ta upp så det är inga problem i år. Folk reagerar. Det märker vi på medlemsantalet.

Vänstern har första maj-firande i Gästgivarehagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!