Kommunen satsar drygt 200 000 på arena

Kommunens satsning på en ny arena vid Vimarparken medför att den gamla sargen ska flyttas till en annan plats.

Sargen vid Vimarparken ska få nytt liv på en annan plats i kommunen. Var den hamnar kan bli upp till kommuninvånarna.

Sargen vid Vimarparken ska få nytt liv på en annan plats i kommunen. Var den hamnar kan bli upp till kommuninvånarna.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-01-13 05:15

Nu efterlyser kommunens fritidssamordnare kommuninvånarnas tips på en ny lämplig placering.  

Rockaden är ett led i det fortsatta arbetet med att utveckla aktivitetsområdet Vimarparken. Framåt vårkanten ska nämligen en helt ny arena placeras på området. 

– Den nya "multicourten" som är 15 gånger 32 meter är mer funktionell och estetiskt tilltalande och möjliggör olika sporter året runt, förklarar Anton Palmér, fritidssamordnare. Den har integrerade mål för flera olika sporter, och går även att dela av.

Prislappen för multiarenan ligger på 224 000 kronor och är en del av den satsning som kommunen gör för främja mer rörelse och aktivitet hos barn- och ungdomar. I och med att den gamla sargen har gjort sitt vid Vimarparken är tanken att den istället ska fortsätta göra nytta på en ny plats i kommunen.

– Vi har vissa tankar om lämplig placering. Det kan vara i ett annat bostadsområde i Vimmerby, eller i någon av kringorterna. Vi är väldigt öppna för alla möjligheter, säger Anton Palmér, fritidssamordnare.

Till sin hjälp i beslutet vill fritidssamordnarna gärna ha tips från allmänheten om var det skulle passa att placera rinken. 

Rinken har haft sin nuvarande plats i Vimmerby sedan 2019 och har varit väl använd sedan dess.

– Vi vet att både skolklasser och fritids använder rinken flitigt och på helgerna om det finns is kan det vara 50-60 personer på plats för att åka skridskor och grilla vilket är väldigt glädjande, säger Anton Palmér.

Anton Palmér, fritidssamordnare vid utvecklingsavdelningen på Vimmerby kommun.
Anton Palmér, fritidssamordnare vid utvecklingsavdelningen på Vimmerby kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!