Villa Vimmerby prisas: "Väldigt hedrande"

Nu är det klart. I år får gästboendet Villa Vimmerby ta emot föreningen Bevara Vimmerbys prestigefyllda byggnadsvårdsdiplom.

Föreningen Bevara Vimmerby delar ut sitt byggnadsvårdsdiplom för 25:e året i rad. I år går det till gästboendet Villa Vimmerby.

Föreningen Bevara Vimmerby delar ut sitt byggnadsvårdsdiplom för 25:e året i rad. I år går det till gästboendet Villa Vimmerby.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-10-07 18:00

Mitt i centrala Vimmerby ligger Villa Vimmerby, ett gemytligt Bed and Breakfast som drivs av familjen Corneliussons. I mars i fjol flyttade de från Stockholm till Vimmerby för att följa sin dröm, att öppna ett gästboende. Efter ett år av varsamt renoverande av de tre byggnaderna på Storgatan 34 kunde de i mitten av juni välkomna de första gästerna.

Nu belönas Villa Vimmerby av föreningen Bevara Vimmerby med 2021 års byggnadsvårdsdiplom. 

– Vi känner oss väldigt hedrade, det betyder jättemycket. Någonstans känns det som ett bevis på att vi blir accepterade i stan. Det är ingen självklarhet att få ett så varmt välkomnade som vi har fått. Det känns jättefint att någon tycker att vi har gjort någonting bra, säger Janna Corneliusson som driver Villa Vimmerby tillsammans med Andreas Corneliusson. 

Diplomet tilldelas varje år någon som bidragit till att bevara och göra Vimmerby vackrare. Mikael Sandström som är ordförande för Bevara Vimmerby lyfter att familjen Corneliusson och Villa Vimmerby lyckats fånga essensen av Vimmerbys småstadscharm.

– Vi tycker att Villa Vimmerby är ett fantastiskt initiativ där man förstått och använt styrkorna i varumärket Vimmerby. Genom att de byggt Villa Vimmerby stärker de också Vimmerby som destination. De har gjort det på ett så fantastiskt bra sätt, säger Mikael Sandström.

Diplomet delas ut för 25 året i rad. Fjolårets diplom tilldelades entreprenören Staffan Samuelsson som driver boendet Oxgården och Musteriet i Djursdala. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!