Vill få fler att engagera sig i sportlovsaktiviteter

Två veckor kvar till sportlovet och intresset för att anordna aktiviteter verkar i år vara svalt. "Det har inte alls varit det drag vi hoppades på", säger Robin Olsson på Fabriken.

Robin Olsson på Fabriken uppmanar fler föreningar att anmäla sina sportlovsaktiviteter.

Robin Olsson på Fabriken uppmanar fler föreningar att anmäla sina sportlovsaktiviteter.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-02-01 19:30

Om drygt två veckor inleds sportlovet. Och som det ser ut nu kommer det bli tunt med organiserade sportlovsaktiviteter för kommunens barn och ungdomar.

Genom kommunens fritidssamordnare skickades ett kompendium med informationstext ut för ett par veckor sedan, därefter har föreningar själva fått anmäla sig via hemsidan.

– Hittills är det bara tre föreningar som har anmält att de kommer anordna aktiviteter. Skulle det vara så att man som förening inte har fått vårt kompendium är det bara att kontakta oss, så skickar vi direkt, säger Robin Olsson, som jobbar på Vimmerby kommuns allaktivitetshus Fabriken och ansvarar för samordningen av kommunens sportlovsaktiviteter.

– Än så länge har det inte alls varit det drag vi hoppades på. Jag vädjar verkligen till de föreningar som är sugna och har möjlighet att gå in och anmäla sig. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle för föreningar att marknadsföra sina verksamheter och få nya utövare, säger Robin Olsson.

Nytt för i år är att den lilla sportlovsbroschyren försvinner. Årets sportlovsprogram hittar man istället på Vimmerby kommuns hemsida.

– Dels har vi gjort det ur miljösynpunkt, men det medför också att vi kontinuerligt kan uppdatera programmet och lägga till nya aktiviteter ända fram till sportlovet, säger Camilla Karlsson, fritidsledare och samordnare på Fabriken.

På fredagen började aktiviteterna publiceras på sajten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!