Vemab håller avtal om tillförordnad vd hemligt

Vimmerby Energi- och Miljö AB, Vemab, har skrivit ett avtal med bemanningsföretaget Randstad om en tillfällig vd för det kommunala bolaget under sex månader. Men vad Vemab ska betala till den anlitade konsulten hålls hemligt.–

Foto: Arkiv / Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-10-21 09:29

– Båda företagen som lämnat anbud har begärt att deras offerter ska vara sekretessbelagda och det måste vi respektera. Därför kan jag inte säga något om vad vi betalar. Inte mer än att det är det lägsta anbudet och att vi betalar en ersättning per arbetstimma, säger Ola Gustafsson (KD) ordförande i Vemabs styrelse.

Den tillförordnade vd:n heter Michael Arvidsson och ska arbeta 60 procent, tre dagar i veckan. Han har enligt tillträder uppdraget på måndag den 25 oktober. Avtalet är på sex månader, men går att förlänga ytterligare.

– Den möjligheten finns om vi inte är klara med en ordinarie vd efter sex månader, säger Ola Gustafsson.

Parallellt med upphandlingen av den t.f vd har Vemab även gjort en förenklad upphandling av rekryteringen av en nya ordinarie vd efter Torbjörn Swahn som slutar sin tjänst den sista november för att bli vd för Västervik Miljö och Energi AB.

I den upphandlingen fick Vemab in fyra anbud. Uppdraget att hitta en ny vd går till rekryteringesföretaget OnePartnerGroup. För det betalar Vemab 59 800 kronor.

– De är redan igång med rekryteringsarbetet så vi har goda förhoppningar att det ska gå att hitta en ny vd inom sex månader, säger Ola Gustafsson.

Vimmerby Tidning fick sent på torsdagen avslag från Vemab på begäran om att ta del av handlingar med kostnaden för konsulten. Vemab hänvisar till företagssekretess.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!