"Utan Bullerby Cup finns inte VIF"

Föreningslivet lider i coronakrisen. För Vimmerby IF är Bullerby Cup en springande punkt för föreningen.

På tillräckligt avstånd men överens i sak om föreningslivets betydelse. Fr.-v Tomas Kronståhl (S), Stefan Bragsjö VIF, Helen Nilsson (S), Peter Vretlund (S) och David Lindgren VIF.

På tillräckligt avstånd men överens i sak om föreningslivets betydelse. Fr.-v Tomas Kronståhl (S), Stefan Bragsjö VIF, Helen Nilsson (S), Peter Vretlund (S) och David Lindgren VIF.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-04-28 12:30

Det lyfte ordförande Stefan Bragsjö och David Lindgren, verksamhetsansvarig i föreningen till politikerna som besökte Vimmerby IF som en företrädare för föreningslivet i Kalmar län.

– Föreningarna gör stor samhällsnytta, det är inte minst Vimmerby IF ett föredöme för. Det är extra viktigt att hålla liv i det arbetet genom den här krisen. Det är en viktig information jag tar med mig till riksdagen, säger Tomas Kronståhl, (S) riksdagsledamot för Kalmar län.

Tillsammans med partikamraterna Helen Nilsson, kommunpolitiker i Vimmerby och Peter Vretlund regionpolitiker i Kalmar län besökte han Vimmerby IF.

– Vi är ute på olika mätpunkter i länet och där ser vi VIF som en intressant förening, inte minst med tanke på det breda arbete man gör med att inkludera så många som möjligt i verksamheten, säger Peter Vretlund.

Vimmerby IF har permitterat hela personalstyrkan som en åtgärd för att klara de ekonomiska hoten på grund av krisen. Andra verksamheter fortgår, med hänsyn till restriktioner och riktlinjer. Cornakrisen gör att föreningens stora inkomstkälla Bullerby Cup, riskerar att utebli i år. 

– Utan Bullerby Cup finns inte VIF, och vi genomför hellre cupen i någon form än räddas av något krispaket, säger Stefan Bragsjö.

Ett beslut om hur man gör med cupen måste tas senast i början av juni. 

– Vi kämpar för vår överlevnad för alla barn och ungdomar och jag tror att alla föreningar måste hjälpas åt på styrelsenivå, både nu och efter krisen. Tävla kan vi göra på planerna, säger han.

Karta: Arena Ceos
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!