Unga och gamla uppmÀrksammar Pride i Vimmerby

Mellan 19 och 25 september riktas extra fokus pÄ hbtqi-frÄgor i Kalmar lÀn. Flera verksamheter i Vimmerby uppmÀrksammar frÄgan under veckan.

Vimmerby kommun belyser rÄdhuset med regnbÄgens fÀrger för att uppmÀrksamma Pride.

Vimmerby kommun belyser rÄdhuset med regnbÄgens fÀrger för att uppmÀrksamma Pride.

Foto: Victoria OtternÀs

Vimmerby2022-09-20 15:00

Under veckan genomförs uppmÀrksamhetsveckan Pride i Kalmar lÀn, dÀr syftet Àr att stÀrka HBTQI-personers rÀttigheter i lÀnet. I Vimmerby pÄgÄr olika aktiviteter kopplade till Àmnet.

"Vi har kommit en bit pÄ vÀg och mycket har hÀnt de senaste Ären. Samtidigt har vi mycket kvar. Det vi gör under veckan, och under resten av Äret, hoppas vi ska bidra till att vi tar ytterligare steg mot att alla ska fÄ sina rÀttigheter tillgodosedda", sÀger Anders Degerman enhetschef för folkhÀlsa i ett pressmeddelande.

Även skolor uppmĂ€rksammar Ă€mnet under veckan. PĂ„ Astrid Lindgren skolan hissas Pride-flaggan pĂ„ skolgĂ„rden.

– I undervisningen lyfts hbtqia pĂ„ lite olika sĂ€tt integrerat i det Ă€mne lektionen innehĂ„ller. Och en gemensam Powerpoint med information kring hbtqia kommer ocksĂ„ visas för elever, sĂ€ger Josephine Svensson som Ă€r rektor pĂ„ skolan och fortsĂ€tter:

– Utöver detta sĂ„ Ă€r arbetet kring mĂ€nniskors lika vĂ€rde stĂ€ndigt pĂ„ agendan, att alla har rĂ€tt till att vara och bli respekterad för den man Ă€r.

Det Àr inte bara skolelever som riktar sitt fokus mot Pride under veckan, Àven de Àldre.

"Inom Vimmerby kommuns Àldreomsorg hissar vi Prideflaggan för att visa att vi stÄr bakom och jobbar för tolerans, rÀttigheter och respekt för alla medmÀnniskor. Det kommer Àven att uppmÀrksammas pÄ vÄra trÀffpunkter för Àldre", skriver Karin Holmgren, verksamhetschef för verksamhetsomrÄde Àldreomsorg till Vimmerby Tidning.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om