Ung Vimmerbykvinna häktad

En tredje person har nu häktats för inblandning i den grova misshandel som inträffade i Vimmerby i måndags. Kvinnan är i 20-årsåldern och boende i Vimmerby.

Foto: Kenny Johansson

Vimmerby2019-04-08 09:30

Det var förra måndagen som en kvinna i 30-årsåldern fick föras med ambulans till Västerviks sjukhus efter en misstänkt misshandel på en adress i Vimmerby.

– Hon har blivit ordentligt misshandlad. Gärningsmännen har använt sig av batong som tillhygge, berättar kammaråklagare Kjell Jannesson, som leder utredningen.

På platsen grep polisen en man hemmahörande i Vimmerby samt en kvinna med okänd hemadress, båda i samma ålder som offret. Dessa båda häktades sedan i förra veckan på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Mannen misstänks även för två fall av hot mot tjänsteman.

På torsdagsmorgonen greps även en tredje person, en kvinna i 20-årsåldern och bosatt i Vimmerby, misstänkt för medhjälp till grov misshandel. Häktningsförhandlingar för henne hölls sent på fredagseftermiddagen, och även hon häktades av Kalmar tingsrätt.

– Jag vill inte gå in exakt på vad hon har gjort. Hon har dock inte varit direkt involverad i misshandeln, men varit närvarande och hjälpt till på andra sätt före, under och efter själva misshandeln, berättar Kjell Jannesson

Tidigare har åklagaren uppgett att det finns uppgifter som tyder på att obetalda skulder kan ligga bakom misshandeln.

Åtal mot de tre häktade personerna ska vara väckt senast 18 april och man har i nuläget ingen annan person misstänkt för brott i samband med händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!