Vimmerbybor häktade för knarkbrott

Två Vimmerbybor i 25- och 35-årsåldern häktades på torsdagseftermiddagen av Kalmar tingsrätt misstänkta för narkotikabrott i Vimmerby. Polisen har beslagtagit kokain, kristall och amfetamin i samband med gripandet av männen.

Foto: Arkiv: Polisen / TT-Bild

Vimmerby2022-12-15 12:13

– Det rör sig om hyfsat stora mängder som med råge överstiger gränsen för narkotikabrott av normalgraden, som de haft för avsikt att sälja, men det är ändå inte grovt brott, säger åklagare Magnus Ling som leder utredningen kort efter tingsrättens beslut att häkta de båda männen. 

Utredningen har sin upprinnelse i ett stopp av en bil på riksväg 23 utanför Södra Vi i lördags kväll och en husrannsakan senare på kvällen i en bostad i Södra Vi och i en källare i Vimmerby där polisen påträffade narkotika.

25-åringen som körde bilen som stoppades utanför Södra Vi på lördagskvällen och som då gömt narkotika i kalsongerna greps igen på måndagskvällen i Vimmerby. Efter det påträffade polisen ytterligare narkotika i hans bostad och han anhölls senare under natten.

Under utredningen har polisen kopplat ihop honom med en annan Vimmerbybo, en man i 35-årsåldern, som greps i centrala Vimmerby på tisdagseftermiddagen. Han misstänks också för narkotikabrott av normalgraden.

Under häktningsförhandlingen i Kalmar tingsrätt under torsdagen medgav båda en del av de brott de häktats för.

– Man kan säga att de delvis erkänner, men inte allt, säger Magnus Ling.

Tingsrättens beslut innebär att de får tillbringa julhelgen i häktet i Kalmar. Senast den 29 december ska åtal vara väckt.

Narkotikabrott av normalgraden ger vanligtvis fängelse i minst 14 dagar eller i max tre år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!