La Plaza pÄ torget kommer att utökas med betydligt fler sittplatser och Guldkringlan "flyttar in" genom att öppna ett konditori i lokalerna vid torget. SÄ smÄningom kommer ny skyltning visa tydligt att det Àr bÄda aktörerna som driver stÀllet.
â Det vi har sett efterfrĂ„gas ett bra tag nu Ă€r nĂ„gonstans att kunna sitta och Ă€ta vĂ„ra saker. Vi har kollat lĂ€nge pĂ„ lokaler och möjligheter hur vi skulle kunna utveckla nĂ„got, och dĂ„ kom vi i kontakt med Mike (Pinar). Vi kommer inleda ett ganska stort samarbete och öppna upp med fler sittplatser hĂ€r pĂ„ La Plaza, i runda slĂ€ngar kanske det blir upp mot cirka 130 sittplatser under sommarhalvĂ„ret, sĂ€ger Joakim HesselgĂ„rd, vd pĂ„ Guldkringlan, under en presstrĂ€ff pĂ„ torsdagen.
Guldkringlan kommer alltsÄ att öppna ett konditori, ett fik, i samarbete med Mike Pinar.
â Det blir La Plaza och Guldkringlan tillsammans som driver det hĂ€r. Vi kommer att ha exklusiva nya varor som inte finns hos oss i dag, men vi kommer ocksĂ„ ha sallader, mackor, tĂ„rtor, kakor, bullar och hela det sortimentet. Samtidigt som Mike redan har glass, kaffe och dricka. Det vi verkligen nappade pĂ„ var lĂ€get. Det Ă€r en vĂ€ldigt stor happening för vĂ„rt bolag, och för Vimmerby skulle jag vilja sĂ€ga, sĂ€ger Joakim HesselgĂ„rd.
Han berÀttar att det ligger om stora ekonomiska investeringar bakom satsningen, men vill inte uttala sig om nÄgra summor. Det stÄr ocksÄ klart att satsningen kommer att ge nya arbetstillfÀllen, men exakt hur mÄnga personer som kommer behöva anstÀllas stÄr inte heller klart. Percy HesselgÄrd, produktionschef pÄ Guldkringlan, höftar pÄ att det Ätminstone rör sig om 4-5 tjÀnster.
â Det hĂ€r kommer bli ett av Sveriges finaste fik, pĂ„pekar han exalterat.
Det Àr en högt satt ribba?
â Nej, det tycker jag egentligen inte. Eller vi mĂ„ste ju sĂ€tta den sĂ„ högt för om vi hade satt den lĂ„gt hade vi ocksĂ„ hamnat lĂ€gre. Det hĂ€r kommer att gĂ„ lysande.
â Jo men den Ă€r högt satt, men det Ă€r det vi satsar pĂ„, flikar Mike Pinar in.
Redan i början av Äret var diskussioner om ett samarbete mellan de lokala aktörerna Guldkringlan och La Plaza igÄng.
â I alla verksamheter som jag har drivit har affĂ€rsidĂ©n byggt pĂ„ saker som jag sjĂ€lv saknat. Nu har jag tĂ€nkt pĂ„ att jag Ă€lskar bakelser men varit besviken pĂ„ fikens utbud hĂ€r, det Ă€r dĂ€rför jag ville inleda det hĂ€r samarbetet. Det jag inte kan göra sjĂ€lv söker jag alltid samarbete kring och gĂ€rna lokalt. Att vi skulle börja baka sjĂ€lva Ă€r inte aktuellt, sĂ€ger Mike Pinar som driver La Plaza och lĂ€nge har velat hitta nĂ„gon som kan driva verksamhet mer Ă€n bara under sommarsĂ€songen.
PremiÀren dÄ? Det blir enligt företagarna i början av maj mÄnad. à tminstone Àr det förhoppningen.
â Byggarbetarna jobbar pĂ„ hela tiden och de kommer snart att vara klara.
Blir det öppet Äret runt?
â Det Ă€r tanken att det ska vara det.
Inomhusserveringen ska delvis vara i den lokal dÀr det tidigare varit godisbutik, för att kunderna ska kunna sitta och fika Àven om det Àr dÄligt vÀder. Redan nu finns andra fik pÄ och i nÀrheten av torget, men bÄda HesselgÄrdarna och Mike Pinar tror att det finns kunder nog till alla. De Àr av den anledningen inte sÀrskilt oroliga över den uppskruvade konkurrenssituationen som uppstÄr.