TV: Se när "Tandläkarvillan" i Vimmerby rivs

Nu rivs den tidigare "Tandläkarvillan" i centrala Vimmerby. Det ska ge plats för ett 30-tal nya bostäder som Vimarhem AB hoppas kan vara inflyttningsklara till nästa år.

Entreprenörens maskiner är på plats och redo att riva den tidigare tandläkarvillan mitt i Vimmerby.

Entreprenörens maskiner är på plats och redo att riva den tidigare tandläkarvillan mitt i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-01-13 16:00

– Det känns bra att vi är igång med rivningen, nu syns det att något händer i området, säger Magnus Danlid, ordförande för Vimarhem AB som för snart ett år sen köpte villan som nu rivs.

 Affären gjorde Vimarhems mark i området intakt. Sen i fjol planeras det för ett 30-tal nya hyreslägenheter på fastigheten. 

– Vi väntar nu bara på ett slutligt beslut angående detaljplanen där vi ska uppföra ett trevåningshus ut mot gatan plus att det blir en fjärde våning in mot gården i suterrängplan. Det är länsstyrelsen som gjort en extra kontroll av maxhöjden för byggnader i planen, säger han.

Rivningen inleddes med att plocka bort inredning som exempelvis element, fönster och dörrar. Olika material tas tillvara på olika sätt. Under onsdagen gick grävmaskinen loss på ytterväggarna.

undefined
Nu jämnas den förra tandläkarvillan i Vimmerby med marken. Nästa år ska 30 nya hyreslägenheter vara klara för inflyttning på tomten.

För de nya bostäderna avser Vimarhem att använda sig av de ramavtal som finns för allmännanyttiga bostadsföretag med färdigritade hus, men som kan kompletteras och varieras i viss utsträckning för det specifika bostadsområdet.

Planen är ett beslut om byggnation inom kort och att förberedande markarbeten ska igång före sommaren och själva byggnationen direkt efter.

– Så ser tidsplanen ut just nu, håller den ska det bli inflyttning före nästa sommar men det är med viss reservation, säger Magnus Danlid.

Bolaget köper också parkeringsplatsen direkt intill tomten av kommunen för att tillgodose kravet på p-platser för hyresgästerna. 

Karta: Kampgatan i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!