Nu byggs sommartorget: "Blir mer än förra året"

I år blir sommartorget i Vimmerby nästan som vanligt trots pandemin och barnens favorit, sjörövarbåten, är tillbaka!

"Norrgården" sattes på plats med hjälp av hjullastare på måndagsförmiddagen.

"Norrgården" sattes på plats med hjälp av hjullastare på måndagsförmiddagen.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-05-24 15:30

Sommaren är på väg att koppla greppet om Vimmerby och snart öppnar årets sommartorg i stan. Förra säsongen stukades satsningen av pandemin men i år får vi ett nästintill helt vanligt och somrigt torg med bland annat den populära sjörövarbåten där barnen kan leka.

– Vi förbereder torget nu. Vi har satt upp båten och snart kommer även de små stugorna för barnen. Sedan kommer vi att hägna in för näringsidkare och ställa ut soffor där folk kan umgås, säger Tomas Larsson som är driftchef på Driftehnheten i Vimmerby kommun.

Utöver det kommer det att finnas en liten polisbil för barn samt en toalettbod med handikapptoalett på torget. Blomsterarrangemang kommer att sättas ut framöver men än så länge avvaktar man på grund av risken för frostnätter.

– Det blir mycket mer i år än förra året. Barnen kan likväl leka på torget som i en park och det ska vara trevligt att spatsera och umgås på torget, säger Tomas Larsson.



Vad gäller trafiken blir torget bilfritt förutom fyra tillgängliga parkeringar och två handikapparkeringar. Sevedegatan förbi stadshotellet stängs av för trafik på kvällstid och övrig tid gäller gånghastighet där fotgängare har företräde.

Konditoriet Bakfickan drog igång sin uteservering första maj och de andra näringsidkarna runt torget har tillstånd från första juni.

– Det känns verkligen jättekul. Det har ju varit öde en längre tid så det ska bli roligt med lite liv här utanför, säger Emma Harrysson-Karlsson som driver Vimmerby Bokhandel på torget. 

Den populära sjörövarbåten lyste med sin frånvaro förra säsongen, men i år är den tillbaka på torget.
Den populära sjörövarbåten lyste med sin frånvaro förra säsongen, men i år är den tillbaka på torget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!